En «slaktervin» fra Østerrike

Den østerrikske familien Schwarz har eid vingårder i generasjoner. De solgt druene sine til det lokale kooperative og var lykkelige med det.

Men Hans Schwarz, slakter av yrke, hadde litt større ambisjoner, så i 1992 laget han sin første «hobby» vin og presenterte den til sin venn Alois Kracher fra den anerkjente vingården Weinlaubenhof Kracher. Alois var så imponert over kvaliteten på vinen at han overbeviste Hans om å fortsette med vinproduksjon. Med hjelp fra Kracher, samt Manfred Krankl fra Sine Qua Non fame – «Mr K’s» – produserte Hans sin første kommersielle årgang i 1999

Schwarz har i dag 12 ha i Seewinkel i Burgenland langs den østlige bredden av Neusiedl am See. Klimaet er varmt, med tørre somre avkjølt om kvelden fra tåken fra sjøen. Hans Schwarz har fortsatt slakterbutikken sin. Etikettene er designet av Manfred Krankl.

Schwarz The Butcher Zweigelt 2020. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 159,90 Poeng: 85/100 Importør: Winery AS

La det være sagt først som sist, her er det mye vin for pengene. Drua er Zweigelt. Mørk rød farge med skjær av blått. Duften har røde bær og hint av krydder. God fylde, fruktig med en bra balansert syre og sødme. Bra tannin. En lang og god ettersmak. Passer til pasta. Som sagt, et meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.