Vinslottet Château Miraval, som opprinnelig var et kloster, ligger som en egen oase i en dal i Correns, helt i hjertet av Provence.

Eiendommen er på over 600 hektar med vinstokker, oliventrær, lavendel og skog i høydedrag og på åssidene. Ikke bare er hele eiendommen økologisk sertifisert – Correns er faktisk Frankrikes første økolandsby, hvor absolutt alt som dyrkes er 100 prosent økologisk.

Kjendisenes slott.

Brad Pitt og Angelina Jolie, som eier slottet i dag, var ikke de første kjendisene som oppdaget den vakre eiendommen. På 1970-tallet etablerte jazzpianisten Jacques Loussier et musikkstudio her, og både Pink Floyd, Sting, Sade og The Cranberries har spilt inn musikk her. Opprinnelig så leide Brad Pitt og Angelina Jolie eiendommen i 2008, og fire år senere kjøpte de hele moroa for godt en halv milliard kroner hvor de også giftet seg i 2014. Om de også skilte seg der, vet jeg ikke. I dag er det Perrin-familien, som blant annet er kjent fra det berømte Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape som drifter eiendommen og står for vinproduksjonen. 

Terroiret

Terroiret på Château Miraval er blant det beste i Provence, og det er ingen tvil om at Brad Pitt og Angelina Jolie har tatt eiendommen til nye høyder. Brad er svært engasjert i vinproduksjonen, og er jevnlig til stede for å delta i arbeidet. Målet er å utnytte eiendommens fulle potensial til å lage vin med så høy kvalitet som mulig, og tankegangen er på alle måter langsiktig. Det gjøres derfor enorme investeringer i form av blant annet grundige geologiske undersøkelser av jordsmonnet, noe som har avdekket en rekke parseller som er perfekte for kultivering av vindruer og det er derfor mye nyplanting på eiendommen.

Ch. Miraval Rosé kommer fra slottets beste parseller Muriers, Longue og Romarin, som er noen av de beste terroirene i Provence. Vinmarkene består av leire og kalkstein, og befinner seg på til dels eldgamle terrasser ved 350 meter over havet. Dette er et kjølig mikroklima med stor temperaturvariasjon mellom natt og dag, noe som fremmer aromakompleksiteten i druene.

Château MiravalMiraval Côtes de Provence Rosé 2023. Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Pris kr. 164,90 ( 37,5 cl) Poeng:86/100 Importør: Moestue Grape Selections AS

Druene er Rolle 5%, Cinsault 40%, Grenache 40%, Syrah 15%. Lys, lys rosa på fargen. Meget bra duft av sitrus, rød frukt og små hint av blomster. Smaken er fruktig, frisk og har en god fylde. Samme rød frukt som i duften. Meget godt balansert syre og sødme. God ettersmak med bitte litt bitterhet helt på slutten. En vin som passer best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.