En rødvin fra André Brunel

Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 1700 århundre. Det var også på den tiden de kjøpte den første parsellen av biskopen i Avignon.

I 1954, ble Les Cailloux grunnlag av Lucien Brunel. Navnet på domenet kommer fra cailloux roulés, de store gyllene steinene i området. I 1971 overtok sønnen André Brunel. Selv om Les Cailloux var kjent som en god og pålitelig produsent, så var det André Brunel som tok Les Cailloux inn i eliteklassen av produsentene i Chateauneuf du Pape. Det var han som innførte den strenge kontrollen av dyrkingen av druene i vinmarken med mindre utbytte men med en fantastisk kvalitet. Han var den første i Chateauneuf du Pape som sådde gress mellom rekkene av vinstokker og fjernet all bruk av kjemikalier i vinmarkene. Samtidig så utstyrte han kjellerne med moderne utstyr.

Det var også André Brunel som føyde hovedparten av de 40 hektarene vinmark de eier i Côte du Rhône, de 30 hektarene i IGP Vaucluse Vins de Pays til de 20 hektarene i Chateauneuf du Pape.

2013 overtok Fabrice Brunel og fulgte i sin fars fotspor som den 8. generasjonen vinmaker og som 4. generasjon på Les Cailloux. I begynnelsen nøye overvåket av pappa Brunel. Men personlig synes jeg Fabrice blomstrer årene etter han fikk helt frie hender.

André Brunel CDR Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône. Pris kr. 149,90 Poeng 84/100 Importør: Best Buys International AS

Like deler Syrah og Grenache. Mørkerød farge. Duftav mørke bær med hint av krydder og kjøtt. Fin fylde på smak med en bra munnfølelse. Lever fint opp til duften med sine mørke bær. Frisk. Bra syre og sødme med bra tannin. God ettersmak. En vin som passer til koteletter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.