Vinhuset Champy ble grunnlagt 1720 og holder til Beaune.

Champy har sin vinkjeller, vinifikasjon og kontorer i lokaler tegnet av Gustav Eiffell i sentrum av Beaune. De historiske lokalene ligger noen steinkast fra Hospice des Beaune og gir kort reisevei for druene som plukkes i Champy sine vinmarker i Côtes de Beaune.

Dimitri Bazas er sjefsvinmaker hos Champy. Han er opprinnelig fra Hellas, men flyttet til Burgund i 1991 og jobbet som konsulent frem til han ble fast vinmaker hos Champy i 1999. Etter over tretti år i Burgund har Dimitri inngående kjennskap til både vinmarker og vinmakere i Burgund, noe som gjør at han får god tilgang på druer fra de beste plottene der Champy ikke selv har vinstokker. Selv har de 21 hektar med vinmarker i Côte de Beaune fra Volnay til Corton, med hovedvekt på Pernand-Vergelesses. Alle vinmarkene driftes etter bærekraftige prinsipper og i løpet av 2023 vil halvparten være sertifisert økologisk, mens resterende er i overgang til HVE3 eller økologisk.

Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2021. Frankrike, Burgund, Pernand-Vergelesses. Pris kr. 375,- Poeng 88/100 Importør Vinordia AS

Drua er Pinot Noir. Fin medium rød farge. God duft av kirsebær og annen rød frukt. Fint hint av krydder, urter og fat. God munnfølelse og frisk og fruktig. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Elegant ettersmak. En vin til vilt. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.