Om man er den 32. baron Ricasoli, så vet man at slekta har holdt på en stund. Og har familien bodd og produsert vin i samme slott siden 1141, da har familien litt erfaring tradisjoner på det.

Ricasoli er et av de eldste vinhus i verden. Rent faktisk er de den 4. eldste familiebedriften i verden. Og ikke bare det, de er også opphavet til Chiantivinen som vi kjenner den i dag. Det var den såkalte” Jernbaronen” Bettino Ricasoli som i 1872, etter år med eksperimentering,  kom frem til en oppskrift som skulle bli den offisielle sammensetning av Chiantivinen.

Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2019. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 219,90 Poeng: 88/100 Importør: Gaia Wine & Spirits AS

Sangiovese 94%, Canaiolo 6%.  Mørkerød farge. God duft av kirsebær, urter og et lite hint av fat. God munnfølelse på smak. Frisk og bra frukt. Samme kirsebær, hint av urter og fat som i duften. Bra syre og sødme. Bra med tannin. Fin og lang ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med lam og storfe. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.