En kriminell fra Australia

Det australske vinfirma 19 Crimes ble grunnlagt 2012. Oppkalt etter de 19 britiske lovene som deporterte folk til straffearbeide i Australia.

Mennene som er omtalt på vinetiketter er ikke fiksjon. De var kjøtt og blod. Kriminelle, kunstnere og lærde. I historien deler de «straff ved transport» og for brudd på en av 19 forbrytelser.  Og ikke minst, de blir de første bosetterne i den nye nasjonen Australia. Nitten forbrytelser som gjorde kriminelle til kolonister. Ved domfellelse ble britiske kjeltringer, skyldige i minst en av de 19 forbrytelsene, dømt til å bo i Australia, i stedet for døden. Denne straffen med «transport» begynte i 1788, og mange av de lovløse døde på sjøen. For de fangene som kom seg til land, ventet en ny verden. Som pionerer i en grensekoloni skapte de et nytt land og nye liv. Denne vinen feirer reglene de brøt og kulturen de bygde.

19 Crimes The Banished Dark Red 2021. Australia, South E. Australia. Pris kr. 139,90 Poeng 82/100 Importør: Treasury Wine Estates Norway AS

Shiraz 67%, Merlot 12%, Cabernet Sauvignon 21%. Mørkerød på farge med blått skjær. Duft av mørke bær, skogsbær og hint sjokolade og fat. Fyldig og rund på smak. Litt for søt for min gane. Bra syre som gir noe friskhet. Smaken lever bra opp til duften. Fin tannin. Bra ettersmak. En vin som fungerer lam men best til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.