Det første dokumentet som beviser vinfremstilling på Vignamaggio ble skrevet år 1404.

På pergament skriver Amidio Gherardini sammen med broren Accerito, om planene de hadde for bruk av noen tomme fat, og samtidig ble de enige om hvor mye vin de vil gi til den tørste mottakeren av brevet.

I begynnelsen av 1800 tallet blir hele regionen rammet av en landbrukskrise. Derfor selger familien Gherardi villaen og gården i 1831. Eiendommen får en rekke ulike eiere resten av århundret.
Men 1926 gjorde Sanminiatelli-grevene Vignamaggio til et viktig kunst- og kultursenter, med kjendisgjester og fester som det fortsatt snakkes om i dag.
I 1987 blir eiendommen kjøpt av Nunziante-familien, som restaurerer bygningene og hagene, renoverer kjellerne og åpner eiendommen for publikum. Et ambisiøst restaureringsprosjekt drevet av arkitekten Patrice Taravella. Med utvidelsen av hagen, renovering av bygningene og diversifisering av landbruksaktiviteter er Vignamaggio en allsidig opplevelse. Gården er forvandlet til en avantgarde økologisk landbrukseiendom. Noe som også har gitt en rekke fremragende viner.

Vignamaggio Terre di Prenzano Chianti Classico 2020. Italia, Toscana, Chianti Classico. Pris kr. 259,- Poeng : 89/100 Importør: Norvin AS

Sangiovese. Fin mørk rubinrød farge. Duft av kirsebær med små hint av krydder og fat. God fylde på smak, frisk og fruktig. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang elegant ettersmak. En vin som passer glimrende til lam og ikke minst til kos. En «Løp og kjøp vin.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.