En iskald rødvin

Når en av Rhônes mest lidenskapelige vinmaker, Michel Chapoutier, kommer med en kald sommervin, er det grunn til å glede seg.

Han overtok  gården 1990 og da var eiendommen tett på konkurs. Siden den gang har pila pekt rett opp og i dag så er det 150 ansatte som arbeider med de 360 hektar vinmark og har en omsetning på 50 millioner euro. Den årlige produksjonen er på cirka 8 millioner flasker. Og i år så har han kommet med en rødvin, en ekte sommervin, som skal serveres kald.

M . Chapoutier Rouge Clair 2023. Frankrike. (Ikke stedsangitt) Pris kr. 189,90 Poeng 86/100 Importør: Signature Wines AS

Druene er Grenache 80% og Syrah 20%. Lyserød på farge. Duft av røde bær. Frisk og fruktig på smak. Smaker av bringebær og andre bær- perfekt balansert syre og sødme. Mild tannin og en lekker ettersmak. Som sagt så skal denne vinen servers kald. Helst mellom 8-10 grader. Kuriosa, etiketten på flasken forteller når den har passe temperatur. Når den har passe temperatur, så er etiketten klar og tydelig. Dette er en vin som fungerer best alene. Med andre ord, en vin til kos.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.