1932 startet Isaac Muga en liten bakgårdsbutikk i byen Haro i Rioja.

Her var det vinproduksjon på bakrommet og salg over disk i et lokale ut mot gaten. Flaske for flaske bygde Isaac opp den lille butikken til det som i dag er et av Riojas mest anerkjente vinhus. Fortsatt holder de til et steinkast unna de originale lokalene i Haro, men i dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som passer arven fra bestefaren.

Muga valgte allerede fra starten å satse på viner av høy kvalitet. Blant annet har de satt de en ny standard for vintypene Crianza, Reserva og Gran Reserva ved å lagre vinene sine langt lenger enn de fleste i området. At Muga eier sine egne vinmarker og lager fatene sine selv er to sentrale elementer for å forstå husets vinstil. De har 220 hektar vinmark i Rioja Alta og leier 120 ha i tillegg. På vineriet, der de også har en stor kjeller for langtidslagring, jobber 3 dedikerte bøkkere på fulltid. De lager alt som brukes av fat på huset fra store gjæringstanker som rommer 50 000 liter vin, til små fat som tar 225 liter.

Vinhuset er tradisjonelt, men er på ingen måte redd for å ta i bruk ny teknologi. De sverger til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite, de jobber økologisk i vinmarken og druerester går i komposten som i brukes som næring til vinplantene.

Muga Rosé 2022. Spania, Rioja. Pris kr. 199,90 Poeng: 86/100 Importør: Autentico AS

Druene er Garnacha 70%,  og Viura 30%. Fin lys rosa farge. Bra dufter av sitrus, fersken og små hint av blomster. Frisk og fyldig på smak. Veldig bra balansert, meget bra frukt. En elegant ettersmak. Passer perfekt til lette sommerretter og  lange sommernetter. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.