Helt siden 1920 tallet har familien Forner arbeidet innen vinindustrien i Valencia.

Men siden familien var Franco motstandere, måtte de flykte til Frankrike i 1936. Der bygde de seg opp innen den franske vinindustrien og først og fremst i Loire og Rhône. På begynnelsen av 60 tallet tok familien en skritt videre og brødrene Elisée og Enrique Forner  kjøpte to vinslott i Bordeaux, Château Camensac i 1963 og Château Larose Trintaudon i 1964. Men hva hjelper det med vinslott om drømmen er å komme tilbake til hjemlandet? Så i 1969 bestemte Enrique Forner seg for å ta med familien tilbake til Spania.

Rioja.

Enrique Forner  mente at Rioja hadde det beste potensiale for å lage bra vin og sammen med sin franske venn, en av de fremste ønologene i Bordeaux, Emile Peynaud, kjent for å revolusjonere vinindustrien i Frankrike på 1970 og 1980 tallet slo de seg ned i Rioja.

1970 grunnla Forner familen firma Unión Viti-Vinícola. Ikke akkurat et navn som man vil ha på etiketten. Så de fikk låne tittelen til sin gode venn, markien av Cáceres og dermed var navnespørsmålet avklart. Den første vinen de slapp, kom i 1975. Først og fremst for å følge de strikte reglene i Rioja. Vinen var ikke noen suksess på hjemmemarkedet, da vin ble oppfattet altfor fransk. Så de var tvungne til å satse på eksport. Noe som ga en øyeblikkelig suksess.

I 2007 overtok datteren Cristina Forner. Og det er mye på grunn av henne at de eksporterer til 120 forskjellige land og har fått en virkelig god suksess på hjemmemarkedet. Man kan trygt si de har blitt en gigant innen spansk vinindustri.

Marqués de Cáceres Gran Reserva 2015. Spania, Rioja. Pris kr. 359,90 Poeng 89/100 Importør: Stenberg & Blom AS

Ny årgang. Laget på druene Tempranillo (Tinto del Pais) 85%, Graciano (Bovale) 7%, Garnacha 8%. Mørkerød farge. Bra duft av mørke bær, fat og med hint av rått kjøtt. Bra fylde, noe fruktighet og en perfekt balansert syre og sødme på smak. Lever opp til duften med sine mørke bær og fat. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer sammen med en biff. Fungerer også glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.