Vingården Azienda Agricola Molino ble etablert i 1953 av Giuseppe Molino. I 1978 overtok sønnen Mauro den 12 hektar store gården, og det var egentlig da eventyret om de fantastiske vinene fra Mauro Molino begynte.

Før Mauro overtok gården, hadde han utdannet seg som ønolog ved Scuola Enologica i Alba. Foruten om det, så samlet han erfaring gjennom flere år hos ulike vinprodusenter i Nord Italia. Så da Mauro med solid erfaring og med diplom i handen overtok gården, var det for å lage høykvalitets vin. Han var den første, allerede det første året han hadde overtatt, som tappet vin på flaske. Den aller første Barolo vinen han laget, kom i 1982. Og det er kanskje ikke så rart at han hadde suksess fra første flaske. Grunnen mener han selv, er at de har noen av La Morras beste vinmarker, Gattera, Bricco Luciani, Conca og Gallinotto. Drua Nebbiolo er naturlig nok i hovedfokus, selv om det også dyrkes litt Barbera og Dolcetta. I dag så driver han gården med sin sønn Mateo og datteren Martina. De har lagt om gården til organisk drift og vinen er elegante med mer frukt enn fat. Årlig så høster de cirka 70.000 flasker.

Mauro Molino Barolo 2017. Italia, Piemonte. Pris kr. 344,90 Poeng 89/100

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. Duft av kirsebær med hint av tre og blomster. Fin fylde, med riktig bra balansert syre og sødme på smak.  Lever fint opp til duften og med en lett fruktsødme. Mild tannin. En bra ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med vilt eller lam. Her er det riktig mye barolo for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.