Blomstrende rosevin

Meinklang, vinen med kua, lyder kjent for de fleste. Mens Biokult er kanskje mer ukjent. Men begge deler kommer fra samme gård i Burgenland i Østerrike.

Man kan nesten gjette seg til betydningen av navnet Biokult, selv uten et fnugg av tyskkunnskaper. Mens bio er en forkortelse for ”økologisk”, betyr kult det samme som på norsk.

BKND_RO– Kult-delen av navnet sier noe om hvor høyt vi setter den naturlige tilnærmingen – vi dyrker jorden, både bokstavelig talt og i overført betydning, forteller Angela Michlits fra Meinklang, for en stund siden og som er ansvarlig for vinifikasjonen. En av vinen er Biokult Zweigelt Rosé 2015 som kommer både på flaske og i Bib.

Biokult Zweigelt Rosé 2015, Østerrike, Burgenland. Terningkast 6.

Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Og for 119 kroner får man utrolig mye vin for pengene. Et ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.