De fantastiske kvinnlige bryggerimesterne.

Det vakre bryggeriet Privat-Brauerei Strate Detmold
Det vakre bryggeriet Privat-Brauerei Strate Detmold
Det vakre bryggeriet Privat-Brauerei Strate Detmold

Godt Drikke vil med ujevne mellomrom, presentere kvinnelige bryggere. Brygging av øl, var i flere tusen år et kvinneyrke. Helt til noen menn fant ut at man kunne tjene penger på øl og ikke bare drikke det.

Privatbryggeriet Strate Detmold.

Først ut er noen tyskere. Og da hvorfor ikke et bryggeri som er helt kvinnedominert. Nemlig Privatbryggeriet Strate i Detmold. Bryggeriet ble grunnlagt i 1863 og det er nå femte generasjon som driver bryggeriet. Nemlig familien Simone, Renate og Friederike Strate. At det ikke er helt vanlig ennå at det er kvinner som styrer et bryggeri, viser seg som regel på messer og andre øl-relaterte evenement.

-Det vanligste spørsmålet jeg får, fortalte Frederike Strate til den tyske avisen Die Welt engang, – er når min mann kommer.

_media.00000076Frederike Strate vokste opp blant ølkassene i bryggeriet. Og allerede som barn, bestemte hun seg for å bli bryggerimester. Og for 35 år, siden da hun som 19 åring ble Tysklands yngste bryggerimester, satte hun den mannsdominerte, tyske bryggeriebransjen i sjokk. Og at hun var dyktig, gjorde heller ikke saken bedre.

Da hennes far døde for 20 år siden, ble bryggeriet totalt kvinnedominert. Hennes mor, Renate ble direktør og søsteren Simone ble økonomisjef. Noe som har ført til vekst og nyskapning. Dels har de beholdt tradisjonene, men har også utviklet nye øl med stor suksess.

Et anerkjent bryggeri.

_media.00001636Bryggeriet har vært anerkjent i Tyskland i mange år. Og Frederike Strates mørke ”Landbier” og «Detmolder Herb» er populært både blant menn og kvinner. At kvinner skulle foretrekke milde, lyse øl, mener hun bare er tull. Akkurat som hun mener at kvinner kun drikker pils.

-Det kvinner er lei av, er det overhumlet ølet som kommer på markedet i disse dager. Øl som er så bittert at man knapt aner at det er øl, forteller hun til Godt Drikke.

Om du ønsker omvisning på bryggeriet, finner du de her: Privatbryggeriet Strate

 

Flere kvinneportretter kommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.