Alle vin-sider med respekt for seg selv, har en toppliste.

Godt Drikke forteller om  de beste rødvinene Vidar har smakt i 2021. Betingelsen for å være med på lista, var at man må ha 92 poeng eller mer. Nå skal det sies at mye av vinen under 92 poeng, var helt fantastisk. Men et eller annet sted må jeg sette en grense. I morgen, de beste hvitvinene.

1. Radici Taurasi Riserva 2015. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 484,90 Poeng 94/100

Druen er Aglianico. Dyp rød farge. Duft av mørke bær, plommer og små hint av sjokolade. Frisk og fyldig med en meget bra konsentrasjon. En perfekt munnfølelse og en perfekt balansert syre og sødme. Meget fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Kan lagres de neste femten, tjue årene. Som sagt, et av årets høydepunkter.

2. Radici Taurasi Riserva 2014. Italia, Campania, Taurasi. Pris kr. 1349,90 (150cl) Poeng 94/100

Lykken er å smake sin favoritt vin en gang til. Denne gangen som magnum. Druen er Aglianico. Vakker mørkerød farge med et bitte lite brunt skjær. En duft av mørke bær, plommer og litt sjokolade. Frisk og fyldig på smak. Meget god munnfølelse og en perfekt balansert syre og sødme. Meget fin tannin. En lang og god ettersmak. Passer perfekt til lam eller vilt. Kan lagres de neste femten, tjue årene. Produsenten sier den kan lagres i 60 år, men dessverre er det ikke jeg som smaker den da.

3. Imperial Gran Reserva 2010. Spania, Rioja Pris kr. 499,90 Poeng 94/100

Druene er Tempranillo (Tinto del Pais), Mazuelo, Graciano (Bovale). Vakker dyp rød farge. Fantastisk duft av mørke bær, modne bjørnebær hint av lær og tre. Her kommer det nå masser av superlativer. Mjuk, rund, fyldig, fantastisk, perfekt syre og sødme, god tannin og masser av samme bær som i duften. Lang, nydelig ettersmak. Passer fint sammen med lam, kos og nytelse. Fantastisk vin!!!

4, Clos du Moulin Aux Moines Pommard 1er cru Clos Orgelot 2014. Frankrike, Burgund, Pommard. Pris kr. 659,90 Poeng 94/100

Drua er Pinot Noir. Varm rød farge. Fantastisk duft av modne kirsebær, blomster og urter. Meget god fylde med en herlig fruktig som lever opp til duften. Perfekt syre og sødme. Fin tannin. Veldig bra, tørr ettersmak. Perfekt til lam. Årets beste påskevin.

5. Boulay Sancerre Oriane Rouge 2017. Frankrike, Loire, Sancerre. Pris kr 406,- Poeng 93/100

Druen er Pinot Noir. Lyserød farge. Dufter av røde bær og urter. Hint av blomster Smaken er frisk, fruktig med perfekt syre og sødme. Veldig lett tannin og en god ettersmak. Passer til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

6. Meinklang Konkret 2015. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 350,- Poeng 93/100

Laget av St. Laurent. Mørkerød farge. Lekker duft av bjørnebær med hint blomster. Rund og  god med riktig bra munnfølelse. Bra frukt. En vin som lever perfekt opp til duften med fin syre og. Fin Tannin. En lang og god ettersmak. En vin som kan brukes til biffen og kraftige kjøttgryter. En løp og kjøp vin.

7. Travaglini Gattinara Riserva 2015 Italia, Piemonte, Gattinara. Pris kr. 429,90 Poeng 93/100

Drua er Nebbiolo. Dyp rubinrød med et lite brunt skjær. Fruktig duft med røde bær og bitte litt urter og fat. Mild, og rund på smak. Bra fylde, fruktig. Bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. Tips, åpne flasken i god tid før den skal drikkes, eller hell den over i en karaffel  for å dempe syren og få fram alle nyansene i denne fantastiske vinen.  Passer bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

8. Hacienda Monasterio Ribera del Duero 2018. Spania, Castilla y León, Ribera del Duero. Pris kr. 439,90 Poeng 92/100

Druene er Tempranillo 80%, Cabernet Sauvignon 10%, Merlot 10%. Mørk rubinrød farge med et lite blått skjær. Lekker duft av plommer og skogsbær med et lite hint av fat. Virkelig god rund og god fylde på smak. Perfekt syre og sødme og en riktig god tannin. Lever opp til duften med sine bær og fat. Lang og elegant ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

9, Toni Hartl Blaufränkisch Leithaberg 2015. Østerrike, Burgenland, Leithaberg. Pris kr. 149,-  Poeng 92/100

Drua er Blaufränkisch. Mørkerød farge og meget bra dufter av skogsbær og gode hint av krydder og fat. Smaken er fyldig med en meget god munnfølelse. Perfekt balansert med bitte litt sødme. Lever opp til duften med sine mørke bær. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til reinsdyrstek. En ekte løp og kjøp vin.

10. Clos des Brusquières Chateauneuf-du-Pape 2019. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 364,90 Poeng 92/100

Druene er Grenache 75%, Syrah 10%, Mourvèdre 10%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, tre og med et lite hint av krydder. Fyldig og rund på smak. God fruktighet. Meget bra syre og sødme. God tannin og en helt fantastisk ettersmak. Passer både til lam og vilt. En meget bra Châteauneuf-du-Pape som er virkelig verd pengene.

11. Mullineux Syrah 2018. Sør-Afrika, Coastal Region, Swartland. Pris kr. 319,-  Poeng 92/100.

Drua er Syrah. En rødblå farge. Mørke bær, krydder, fat og små hint av blomst i duften. Smaken er fyldig og frisk med en herlig munnfølelse. Lever opp til duften med bjørnebær og bitte litt krydder. En perfekt balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. En vin som vil fungere fantastisk til høstens lam og vilt. Meget bra kjøp.

12. Alessandro Veglio Barolo 2016. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 419,- Poeng 92/100

Laget på nebbiolo. Flott dyp rød farge. Duft av røde og mørke bær, kirsebær og noe tre. Smaken har samme bær og fat som i duften. Frisk med en fantastisk fylde. Balansert syre og sødme en med en riktig bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin til biff og kos. Meget bra kjøp.

13. Matassa Rouge 2019. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes. Pris kr. 419,90 Poeng 92/100

Vinen er laget på Carignan. Flott mørkerød farge. Duft av røde og mørke bær. Hint av skogbunn. Elegant, fin fylde med en god fruktighet. Perfekt balanse mellom syre og sødme. Bra med tannin. En lang, god ettersmak. Vinen passer glimrende til vilt og lam. Meget bra vin. Kan lagres de neste sju, åtte årene.

14. Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100

Drua er Nebiolo. Brunrød farge. Duft av plommer, modne kirsebær og bitte litt fat. Smaken lever  opp til duften. Rund og bløt med en fin fruktighet. Godt balansert syre og sødme. God tannin. Lang, nydelig ettersmak. En vin som går bra sammen med lam. Meget bra kjøp.

15. Muga Seleccion Especial 2016. Spania, Rioja. Pris kr. 389,90 Poeng 92/100

Druene er Graciano (Bovale) 5%, Garnacha 20%, Tempranillo (Tinto del Pais) 70%, Mazuelo 5% Mørkerød farge. Dufter av både røde og mørke bær, litt lær og noe fat. En god munnfølelse, god fylde og en prefekt balanse mellom syre og sødme. Følger duften på bær og et elegant hint av fat. Bra tannin. Meget god ettersmak som sitter lenge. Passer både til vilt og til kos. Meget bra kjøp.

16. Clos du Moulin aux Moines Volnay Les Famines 2018 . Frankrike, Burgund, Volnay. Pris kr. 519,90 Poeng 92/100

Drua er Pinot Noir. Vakker rød farge. God duft av modne kirsebær, blomster og hint av fat. Fyldig og fruktig med samme bær som i duften duften. Perfekt syre og sødme. God tannin. Veldig bra ettersmak. Perfekt til lyst kjøtt. En burgund som er verd pengene.

17. Meinklang Abend 2016 Østerrike, Burgenland, Neusiedlersee. Pris kr. 389,90 Poeng 92/100

Druene er Blaufränkisch 20%, St. Laurent 80%. Flott mørke rød farge. Meget bra duft av røde bær, skogsbær og noe krydder. Rund og meget god på smak. Flott fylde. Samme bær som i duften. Perfekt syre og sødme. Lang, elegant ettersmak. Passer sammen med feit fisk eller lyst kjøtt. Meget bra kjøp!!

18. Bonavita Faro Superiore 2016. Italia, Sicilia, Faro. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100

Druene er Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. Litt disete mørke rød farge. Meget god duft av røde bær og krydder. Rund og fyldig på smak med en elegant frukt. Riktig bra balansert. Bra tannin. Lang, elegant ettersmak. En vin som går glimrende til grillet kylling og kos. Om man er et par venner, så har man her en fantastisk opplevelse sammen. Meget bra kjøp.

19. Ravenswood Lodi Zinfandel 2018. USA California. Pris kr. 199,90 Poeng 92/100 .

Her er druemiksen Petite Sirah 23%, Zinfandel 77%.  Mørke rød på fargen. Dufter av mørke bær og frukt, frisk og elegant.  Smaken følger duften med en frisk og fruktig fylde. Mjuk og god. Perfekt syre og sødme. Bra med tannin. En lang, meget god  ettersmak. Passer fint sammen med krydret mat. Masser av vin for pengene. Meget bra kjøp.

20. Monti Barbera d’Alba 2015. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 395,80 Poeng 92/100

Barbera. Fin dyp rød farge. Duft av mørke bær, tre og urtehage. Frisk og fyldig på smak. Fruktig og lever riktig bra opp til duften med sine bær og urtehage. Bra syre og en  og meget fin tannin. God ettersmak. En vin som passer bra sammen med lam og sau. En ekte løp og kjøp vin.

21. Dom. de la Biscarelle Châteauneuf-du-pape 2016. Frankrike, Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape. Pris kr. 374,90 Poeng 92/100

Druene er Counoise 3%, Grenache 80%, Syrah 15%, Cinsault 2%. Mørkerød på farge. God duft av mørke bær, urter og bitte litt jord. Smake lever opp til duften med sine mørke bær. God fylde, frisk og med en god munnfølelse. Meget bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang og god ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt. Vinen bør serveres ved 16-17 grader. Et meget bra kjøp!

22. Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2016. Italia, Toscana, Brunello di Montalcino. Pris kr. 342,- Poeng 92/100

Laget på Brunello. Flott dyp rød på farge. Duft av mørke bær, moreller og fat. Fyldig på smak med en rund og god fruktighet. Lever fint opp til duften med sine bær.Fin syre, bra balansert av en viss sødme. Meget bra tannin. Lang og god ettersmak. Glimrende vin til lam og vilt. Meget bra kjøp

23. Borgogno No Name 2016. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 325,- Poeng 92/100

Ny årgang. Drua er 100% Nebbiolo. Fin klar rød farge med et bitte lite brunt skjær. Meget god duft av røde bær, solbær med et lite hint av urter og plommer. Smaken er bløt, rund og fyldig. Nydelig fruktighet. Balansert syre og sødme. Virkelig bra tannin. Meget god og lang ettersmak. En vin som passer glimrende sammen med rødt kjøtt. En vin som verd pengene.

24. Wolf Blass Gold Label Shiraz. Australia. South Australia. Pris kr. 239,90 Poeng 92/100

Ny årgang Drua er Shiraz. Flott mørkerød på fargen. Duft av mørke bær, krydder og noe fat. Meget god fylde, frisk.  Lever opp til duften med plommer, mørke bær og fat. Perfekt balansert. Meget god tannin. En lang og god ettersmak. Passer sammen med biff eller vilt. Her er det virkelig mye vin for pengene. En ekte «løp og kjøp» vin.

25. Matsu El Viejo 2018. Spania, Castilla y León, Toro Pris 371,40 Poeng 92/100

Drua er Tinta del Toro (Tempranillo). Mørkerød på farge. Meget god duft med mørke bær og litt krydder. Fantastisk fylde, rund og god med meget fin frukt. Godt balansert syre og sødme. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. Fram med biffen. Meget bra kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.