I år har jeg fått smake utrolig mye bra musserende vin. Så det har vært vanskelig og plukke de som jeg synes er best. Derfor har jeg kun tatt med de som har 90 poeng eller mer.

Jeg har også tatt med to Pet Nat. Ene og alene for at de var fantastiske. Grunnen til at de kommer under egen kateogari, er at de på polet defineres som perlende vin.

 1. BurkhardtSchür Blanc de Noirs Brut Tyskland, Franken Pris kr. 369,-  Poeng 92/100

Druene er Pinot Meunier 40%, Spätburgunder 60%. Lys gyllen med et lite grønt skjær. Lekre bobler. Duft av gule epler, sitrus og med hint av kjeks. Fruktig og god på smak. God frisk fylde. Godt balansert. Lang og fruktig ettersmak. Vin fra dette huset hadde jeg aldri smakt før… Og hvilken lykke det var å bli kjent med det. Passer sammen med juletorsken. Løp og kjøp.

 1. Louis Roederer Brut Premier. Frankrike, Champagne. Pris kr. 479,90 Poeng 92/100

Druene er Chardonnay 40%, Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 20%. Fin gulgrønn farge med bitte små, fine bobler som kiler både nese og gane.  Epler, sitrus og gjærbakst på nesen. En frisk og fruktig smak. Meget bra fylde. Lever opp til duften med både epler og sitrus. Perfekt syre og sødme. Lang og god ettersmak. En fantastisk champagne. En vin som passer glimrende som aperitiff eller til skalldyr. Hummersesongen startet jo 1. oktober. Meget bra kjøp.

 1. André Clouet V6 Expérience. Frankrike, Champagne. Pris kr. 399,90 Poeng 92/100

Drua er Pinot Noir. Flott gyllen farge. En lekker duft av epler og litt sitrus og kjeks. En fantastisk smak med riktig bra fylde. Perfekt balansert. Flotte små bobler. En riktig lang ettersmak. Passer best til kos og skalldyr. Her er det virkelig mye vin for pengene. Tror neppe man finner en annen champagne til denne prisen med denne kvaliteten.

 1. Braunewell Prestige Pinot Brut Nature 2014. Tyskland, Rheinhesse, Pris kr. 349,- 92/100

Laget på håndplukkede druene Pinot Noir 50%, Pinot Gris 50%. Fin gyllen farge. Frisk og lekker duft av sitrus samt noe sødme. Fruktig og god på smak med en fin fylde. Flott skum med bobler som kiler på nesen. Lever opp til duften med sin sødme og sitrus. Perfekt balanse. Nydelig ettersmak. En vin som går glimrende sammen med julen. Meget bra kjøp.

 1. Henriot Rosé. Frankrike, Champagne. Pris kr. 459,90 Poeng 92/100

Druene er Chardonnay 42%, Pinot Noir 58%. Lys rosa farge med en virkelig fine små bobler. Lekker duft av bringebær, litt jordbær og epler. En fantastisk frisk og fruktig smak. Meget god munnfølelse. Perfekt syre. Samme bær som i duften. Lang og god ettersmak. Meget bra kose vin og kjøp.

 1. Gramona La Cuvee Corpinnat Brut 2016. Spania, Catalonia. Pris kr.258,50 Poeng 92/100

Laget på håndplukkede druene Macabeo 45%, Parellada 10%, Xarel·lo 45%. Vakker gulgrønn farge. Meget god duft av grønne epler, sitrus og små hint av kjeks. Frisk og fruktig på smak med en bra fylde. Vakre bobler som kiler nesen når man snuser på vinen. Bra balanse og en meget god ettersmak. Vinen som passer aller best til kos. Meget bra kjøp.

 1. E Michel Premier Cru Extra Brut. Frankrike, Champagne. Pris kr. 379,90 Poeng: 92/100

Druene er Chardonnay. En fin lys strågul farge med et lite grønt skjær. Flotte små bobler. Duft av grønne epler, sitrus og noe kjeks. Fyldig, frisk og fruktig på smak. En riktig god munnfølelse.  Samme grønne epler og sitrus som i duften. God syre og sødme. En lang, litt tørr ettersmak. Passer fint til alt godt fra havet eller bare til kos. Et ekte løp og kjøp vin. Og det på tross at prisen har steget med 70 kroner siden sist jeg skrev om vinen.

 1. Henriot Blanc de Blancs. Frankrike, Champagne. Pris kr. 399,90 Poeng: 92/100

Drua er Chardonnay. Gyllengrønn på fargen. Bitte små, fine bobler. Herlig duft av epler og sitrus med hint av blomst. Veldig frisk, fruktig og fyldig på smak. Perfekt syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En meget bra ettersmak. Passer til både skalldyr og kos. Meget bra kjøp.

 1. Tripoz Crémant de Bourgogne Nature Brut. Frankrike, Burgund. Pris kr. 269,90 Poeng 91/100

Vinene er laget på 100 prosent Chardonnay. Vakker gyllen farge med like vakre små bobler. Elegant, nesten klassisk duft av blomster, gule epler og sitrus. Smaken lever opp løftene fra duften med en sin friske, elegante fylde. Sine epler og sitrus. Fin, fruktig sødme som er prefekt balansert mot syren. Lang og elegant ettersmak. En vin som passer godt sammen med latter og gode venner og små retter. En ekte løp og kjøp vin.

 1. Krack Blanc de Noirs Brut 2018 Tyskland, Pfalz, Deidesheim. Pris kr. 349,- Poeng 90/100

Laget av Spätburgunder 85%, Pinot Meunier 15%. En gul farge med et lite rosa skjær. Morsom farge. Duft av epler og blomster. Herlig fruktig og frisk på smak. Kremet med virkelig bra bobler. Godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Jeg smakte vinen sammen med fenalår. Farlig kombinasjon. Man vil aldri slutte å spise og drikke. Løp og kjøp spekemat og sekten.

 1. Von Buhl Riesling Brut 2017, Tyskland, Pfalz. Pris kr: 269,90 Poeng: 90/100

Lysgyllen på fargen. Fine små bobler. Lekker duft av sitrus, epler og fint hint av blomster og kjeks. Smaken er frisk og fruktig. Samme epler, sitrus og blomster som i duften. Perfekt syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. Passer som aperitiff og til fet fisk. En suveren musserende vin fra Tyskland

 1. Gusbourne Blanc de Blanc 2013. England, Kent. Pris kr 474,90 Poeng 90/100

Drua er Chardonnay. Lys gyllen farge. Herlig bobler. Duft av epler, sitrus og hint brødbakst. Frisk, fruktig med en virkelig bra fylde på smak. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Balansert syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som passer virkelig bra sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

 1. Gusbourne Brut Reserve 2014. England, Kent. Pris kr. 399,90 Poeng: 90/100

Bare for å si det først som sist, denne vinen er verd hver krone. Druene er Pinot Meunier 27%, Pinot Noir 55%, Chardonnay 18%. Lys gyllen farge. Herlig kremete bobler. Duft av epler, brødbakst og bitte litt gjær. Frisk, fruktig med en virkelig bra fylde på smak. Epler og sitrus. Meget bra balansert syre og sødme. God fruktig ettersmak. En vin som passer virkelig bra sammen med gode venner. Meget bra kjøp.

 1. Moser 51,151 Brut. Italia, Trentino-Alto Adige, Trento, Pris kr. 219,90 Poeng 90/100

Drua er Chardonnay. Lys strågul farge. Fine små bobler med et fint hvitt skum. Duften har alt som en riktig bra musserende vin skal ha. Sitrus, gule epler med hint av fersken og bitte litt brødbakst. Smaken tørr, elegant, frisk med en fin fylde. Bra syre som balanseres perfekt. En god, frisk ettersmak. Vinen er glimrende som aperitiff og kose vin, men kan også brukes til skalldyr. En ekte løp og kjøp vin.

 1. Griesel Riesling Brut 2016. Tyskland, Hessische Bergstrasse. Pris kr. 289,90  Poeng 90/100

Drua er Riesling. Lys gyllen farge, fine små bobler. God duft av epler,sitrus  og med et fint hint av pære. Frisk og fruktig på smak med en bra balansert syre. Lever opp til duften med sitrus, epler og små hint av blomst. Lang og god ettersmak. Passer som kos, men vil fungere bra sammen med lyst kjøtt eller fisk også. Her er det valuta for pengene. Meget bra kjøp.

Pet Nat

 1. Meinklang Foam Vulkán. Østerrike, Burgenland, Neusiedlersee. Pris kr. 199,90 Poeng 90/100

Drua er Juhfark. En disete lysegul farge med et lite grønt skjær. Vakker skum. Duft av epler, tørkede blomster og bitte litt urter. Frisk og fruktig på smak. Samme frukt som i duften. Fin syre og en lang, tørr ettersmak. Passer best til kos. En ekte wow vin

 1. Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2019. Portugal, Duoro. Pris kr. 209.90 Poeng 90/100

Druene er Bical 15%, Moscatel Branco 15%, Rabigato 25%, Alvarinho 20%, Arinto 25%. Lysegul med et grønt skjær. Flott hvitt skum. Virkelig bra duft av sitrus, epler og urter. Smaken er frisk, fruktig med samme epler som i duften. God munnfølelse. Perfekt balansert. God ettersmak med bra frukt. Det er ikke så mange perlende vin eller Pet Nat på polet fra Portugal. Men en som er virkelig verdt å drikke og nyte, er denne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.