Château les Graves, en vin fra Bordeaux.

0
En av opplevelsen i januarslippet på vinmonopolet var en enkel vin fra Bordeaux. Nå skal det sies at enkle viner sletts ikke behøver være dårlige. Langt der ifra.

lesgravesOg  Château les Graves 2011 AOC Blaye Côte de Bordeaux, Frankrike med varenummer: 954601 tilhører den siste kategorien. Til en pris på 125,- kroner, så er det en vin som absolutt er verdt å prøve.

Fargen er nydelig rød, duften har en fin duft av bær og en anelse krydder. Det jeg liker best med duften er anelsen av vinkjeller. Smaken lever opp til duften med sine bær og krydder. Sødme og syre er ok balansert. Ettersmaken lever lenge og er behagelig. En vin som vil passe bra sammen med lyst kjøtt. Jo, en vin som ligger bra i handlekurven.

Blaye Côte de Bordeaux er et vindistrikt i Bordeaux som ligger rundt byen Blaye.  AOC betegnelsen fikk de allerede i 1936, men da som Blaye AOC, Côtes de Blaye AOC og Premières Côtes de Blaye AOC. Blaye Côtes-de-Bordeaux er et geografisk navn innenfor AOC Côtes de Bordeaux , som ble opprettet i 2009 og som erstatte de gamle begrepene.

Uansett, det er vel verdt å handle vin fra Blaye Côtes-de-Bordeaux. Ofte finne man bra, billige viner. Med andre ord. Mye vin for penga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.