Domaine Chanson ble grunnlagt 1750 av Alexis Chanson.

Alexis slo seg ned i hjerte av Beaune, i Burgund og flyttet inn et av de seks forsvarstårnene i byen som ble bygget av de første hertugen av Burgund på 1400 tallet. Forøvrig et ypperlig sted å ha en vinkjeller da veggene er 8 meter tykke og kjelleren holder en perfekt temperatur. I begynnelsen ble tårnet kalt La Tour Des Filles da det lå vegg i vegg med et bordell. Senere ble det oppkalt etter et kapell på den andre siden og fikk navnet Bastion de l’Oratoire.

Fortsatt holder Domaine Chanson til i Bastion de l’Oratoire. De har  43 hektar vinmark bestående hovedsakelig av Premiers Crus og Grands Crus i Côte de Beaune. Foruten om det kjøper de druer fra visse utvalgte produsenter. Som en av de aller første produsentene i Beaune, betraktes de fortsatt som en av de aller beste vinprodusentene i Burgund.

Chanson Réserve du Bastion Bourgogne Pinot Noir 2019. Frankrike, Burgund, Bourgogne. Pris kr. 209,90 Poeng 88/100

Vinen er laget på Pinot Noir. Medium rød med et blått skjær. God duft av kirsebær, markjordbær med et fint hint av fat. Smaken lever fint opp til duften, med elegant fylde. Rund og god med bra fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin og en riktig bra ettersmak. Vil passe glimrende til småvilt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.