Canadas eldste øl.

ancient-keith-s-beer-bottleDet er ikke bare på havbunnen ved Åland at man finner gammelt øl.

Også i Canada, nærmere bestemt i havnen i Halifax har man funnet øl som er mellom 120-140 år gammelt. Altså øl som er nesten like gammelt som Canada selv. Og som om det ikke var nok, ølet kom fra Nord-Amerikas eldste bryggeri, Alexander Keith.

gammelt øl1Det var hobbydykkeren Jon Crouse som fant ølet da han dykket etter gamle gjenstander i Halifax Bay, da han fant den gamle flasken. Da  han kom i land, så han at flasken hadde en kork og fortsatt var nesten full. Først ville Jon Crouse la inneholde fordampe og konservere korken i flasken, men den lokale bryggeren og bareieren, Chris Reynolds , fikk ham på andre tanker. Han mente inneholde kunne ha mye større verdi enn selve flasken.

Chris Reynolds forteller til CBCNews Nova Scotia, at Dr. Andrew MacIntosh fra Dalhousie University var mer enn villig til å annalysere innholdet gratis. Men først måtte jo Reynolds smake på brygget og forteller at det ”rimelig bra”. Bortsett fra en duft av svovel, så smakte det både trefat og kirsebær.

Analysene viste også at ølet hadde fått litt saltvann, men at det fortsatt inneholdt en god porsjon alkohol. Så snart ølet er ferdig analysert, vil de bruke oppskriften til å ”gjenskape Canadas første øl.”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.