Tid for bobler. Som om det ikke alltid er det. Men med jul og nyttår på innmarsj, så er det en meget bra grunn til å sprette noen riktig bra flasker.

E Michel Premier Extra Brut. Frankrike, Champagne 92 poeng.

Lys strågul i fargen, god dufter av eple, sitrus og noe kjeks. Her finner vi også de elegante små boblene og en smak som er fylt av en fruktig start. Bra syre og sødme og en riktig bra ettersmak. Denne vinen gjør bestemt ingen ulykkelige. Meget bra kjøp.

Fleury Fleur de l`Europe Brut Nature. Frankrike. Champagne. 92 Poeng.

Her er fargen vakker strågul. Nydelige små bobler. Duften er fylt av epler, sitrus, kjeks og små hint av blomster. Og blomster viktig til runde dager. Smaken har fin fylde, frisk med samme sitrus og epler som i duften. En prefekt syre og sødme. Lang, herlig ettersmak. Den perfekte vinen til fest og til alle andre dager. Meget bra kjøp!

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut Frankrike Burgund 88 poeng

En veldig bra Cremant. Fin gul farge. Små, fine bobler. Bra fruktig duft med epler og noe toast. Smaken er frisk og fruktig. Meget bra balanse. God ettersmak. Passer fint sammen med gode venner og småretter. Meget bra kjøp.

Philippe Thévenin Tradition Brut Frankrike, Champagne 88 poeng

En virkelig prisverd Champagne. Nydelig gyllen i fargen. Dufter av modne epler, blomster og en anelse gjær som faktisk er riktig god. Boblene kunne kanskje vært litt finere, men det veies opp i lange baner av en elegant smak av sitrus perfekt sødme og en nydelig syre. Denne champagnen vil jeg gjerne bruke sammen med god venner og munter samtale. Løp og kjøp.

De Chastenay Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut Frankrike Burgund 84 poeng

Gulgrønn på fargen. Fine små bobler. Bra duft av grønne epler og litt sitrus. Smaken lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balanse mellom syre og sødme. God frisk ettersmak. Passer bra sammen med småretter. Bra kjøp.

Equilibri Natural Funambul Brut Nature Spania. 84 poeng

Lys gul med et grønt skjær på fargen. Fine små bobler. Bra duft av blomster, fersken og noe sitrus. Frisk på smak, med masser av blomster og fersken. God sødme og syre. Lang ettersmak. Passer bra sammen med venner og fingermat. En riktig prisverd vin. Bra kjøp!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.