Østerrike, kjent for sin utsøkte natur og rike vinhistorie, har en perle som skiller seg ut blant vingårder og vinprodusenter. Schloss Gobelsburg er et praktfullt vinslott som kombinerer historisk arv og fantastiske viner .

Schloss Gobelsburg har en historie som strekker seg tilbake til det 12. århundre. Slottet, som ligger i Kamptal-regionen i det nordøstlige Østerrike, var opprinnelig et cistercienserkloster. Klosteret spilte en viktig rolle i utviklingen av vinproduksjon i området, og munkene begynte å dyrke vinranker på eiendommen allerede på 1100-tallet. Klosteret fortsatte å produsere vin frem til 1786 da det ble nasjonalisert under Josef II av Østerrike.

I 1996 ble slottet overtatt av Michael og Eva Moosbrugger, som fortsatte tradisjonen med kvalitetsvinproduksjon. Gjennom restaurering og modernisering har de bevart slottets historie samtidig som de har oppdatert fasilitetene til dagens krav til moderne vinproduksjon.

Schloss Gobelsburg har et sterkt fokus på bærekraftig vinproduksjon og opprettholdelse av tradisjonelle metoder. Vinmarkene blir dyrket økologisk, og vinmakerne legger vekt på å bevare og forsterke områdets naturlige mangfold.

Schloss Gobelsburg Blanc de Blancs Brut. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr. 464,90 Poeng: 90/100 Importør: Red & White AS

Druene er like deler Chardonnay, Grüner Veltliner og Welschriesling. Gulgrønn farge. Fine små bobler. Duft av sitrus, epler og små hint av fersken. Smaken er fruktig og frisk. Bra fylde. Meget godt balansert syre og sødme. Lever opp til frukten fra duften. Lang og god ettersmak. Passer best til aperitiff. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.