Bobler en tirsdag

Tirsdag er dagen for bobler. Det vil si, alle dager med d, er bobledager.

Champagne Tarlant har en lang historie bak seg som vinprodusent i Champagne, familien kan spore sine aner helt tilbake til 1687. I henhold til lokale arkiver startet Pierre Tarlant å dyrke druer allerede i 1687. Så i praksis har Tarlantfamilien produsert champagne sammenhengende i over 300 år. Og som for alle gamle champagnefamilier, har også denne familien måtte leve med oppgangs- og nedgangstider knyttet til økonomiske konjunkturer, uroligheter og kriger. Det innebærer at familien har fått erfare den brutale slutten på Napoleonskrigene, den fransk-tyske krigen fra begynnelsen av 1870-tallet og to omganger med verdenskriger. Særlig var perioden 1916-18 en tøff periode, den gangen gikk skyttergravenes inferno midt gjennom vinmarkene.

I dag har de 14 hektar med vinmarker og produserer cirka 100.000 flasker pr år. Vinmakerne er Benoit og Melanie Tarlant.

Kilde: Moestue

Tarlant Zero Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr. 550,- Poeng 92/100 Importør: Moestue as.

Pinot Noir 32%, Pinot Meunier 32%, Chardonnay 32%, (Petit Meslier, Arbanne, Pinot Blanc 4%) Fin strågul farge. Flotte små bobler. God duft av epler, sitrus med hint av bakst. Smaken er frisk og fruktig med en elegant fylde. Samme epler og sitrus som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Passer best til kos, men vil også fungere bra sammen med skalldyr. Her er det masser av kvalitet for pengene. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.