Patrick Pestre jobbet på en vingård da han fikk vite at eierne sto i en skvis fordi etterkommerne ikke ville videreføre driften.

Det gjorde at han fikk kjøpe, ble herre i eget hus og startet Domaine Patrick Pestre i 1992. I dag er også barna, Chloe og Hugo, sentrale i produksjonen. Om Pestre ikke akkurat startet i det små, har han med årene utvidet arealet til 15 hektar. Han kjøper også druer fra andre vinbønder i området rundt Baune. Produksjonen varierer fra 40.000 til 70.000 flasker i året – hvorav majoriteten er hvite viner. Norge er vinhusets største marked utenom Frankrike.

Nr. 59857

Patrick Pestre Hautes-Côtes de Beaune Blanc (hvit)

Frankrike/Burgund/2020/12,5 prosent

Kr. 219,90 (bestilling)

Importør: Terra Wines AS

Chardonnay-vin som er gulgrønn. Fint eplepreg, noe fedme, sitrus og mineraler i åpningen. Smaken er fyldig med mer frukt og mineraler. Gode syrer. Tørrer i en lang ettersmak. Alene eller til noe fra sjøen.

Nr. 121516

Patrick Pestre Savigny-les-Beaune 1er Cru aux Serpentières (rød)

Frankrike/Burgund/2019/13 prosent

Kr. 319,90 (bestilling)

Importør: Terra Wines AS

 

Pinot Noir-vin. Klar, mørk rød. Dufter røde bær, blomster, gode krydder og noe jord. Saftig smak med ditto frukt og mineraler. Passe fylde og noe garvestoff som gjør godt. God lengde. Til lyst kjøtt, lam og småvilt. Tåler 4-5 år i kjelleren. Sterk femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.