Billig og bra fra Yecla

Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas kommer fra Yecla som ligger i Altiplano-regionen i den sørøstlige delen av Spania. Tett på grensen mellom den spanske høysletten La Mancha og Middelhavet.

Oppe på høysletten skinner solen stort sett hele tiden, og det er ikke uvanlig at det midt på sommeren passerer 40 grader Celsius. Med 3000 soltimer og kun 300 millimeter regn i året, sier det seg nesten selv at Yecla et av de tørreste og mest solrike vinområdene i Europa. På tross av solen og det minimale med regn, har det vært dyrket vin i området helt siden romertiden og før det igjen, Fønikerne. I mange år var de mest kjent for sine bulkviner, men etter at de fikk denominación de origen status i 1975, har kvalitetene på vinen gått rett opp. I og med at Yecla fortsatt går under radaren til de fleste, får man mye vin for pengene.

Bodegas Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas. Spania, Murcia, Yecla. Pris kr.459,90(3l) Poeng 86/100 Importør: Bonum Wine AS

Ny batch. Drua er Monastrell. Mørk rød på fargen. Bra duft av modne kirsebær med fint hint av blomst og krydder. Mjuk og rund på smak. Frisk og fyldig med moden frukt, plommer og en bra balanse. God ettersmak med bitte litt bitterhet på slutten. En vin som passer til lam og kos. Billig og bra.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.