På begynnelsen av 1900-tallet startet Antoine Moueix et vinfirma som etter hvert skulle utvides til å dekke mer enn 400 hektar vinmark i Bordeaux.

Familien Moueix var en kjent familie i vinbransjen og kom opprinnelig fra sentral-Frankrike, nærmere bestemt Corréze. Saint Emilion var utgangspunktet for Antoine, men etter hvert som flere eiendommer ble kjøpt opp på østsiden inkludert Pomerol, lå det i kortene at også vestsiden måtte utforskes. I 1902 ble firmaet det første til å etablere en vinhandlervirksomhet i Libourne som kun handlet med Grands Crus.

I dag råder selskapet Antoine Moueix Proprietes over hele 12 eiendommer fordelt på øst- og vestside i Bordeaux. Vinhandlerbiten er skilt ut av selskapet slik at all fokus og energi går til chateauene.

Blant de 12 eiendommene, finner vin  Patache d’Aux. Godset har en lang og interessant historie. De første eierne av godset i 1632 var etterkommere etter grevene av Armagnac. Under den franske revolusjonen ble de fratatt eiendommen som ble omgjort til en skysstasjon. Vognene som ble brukt til skyss på den tiden ble kalt ”Patache”. Navnet har blitt hengene ved eiendommen, likeledes bildet av en vogn trukket av hester på etiketten. De 70 hektarene med vinmark har nær beliggenhet både til Atlanterhavet og til Gironde-elven og et lag med leire dekker segmentert kalksteinsgrunn. Her er fokusen på røde druer og blenden i Patache d’Aux er 60% cabernet sauvignon, 30% merlot, 7% cabernet franc og 3% petit verdot. Vinstokkene er rundt 40 år gamle og gir god konsentrasjon til druene. Altså en klassisk vestside Bordeaux, som i tillegg hører inn under Cru Bourgeois klassifiseringen.

Når det kommer til vinifikasjonen av druene er det først nylig at Derenoncourt kom på banen hos Patache d’Aux. Hans filosofi er ganske enkel, nemlig  å lage de vinene han selv synes er best. Han er ikke ute etter høye poengscores fra vinanmeldere. Tradisjonen tro brukes en del fat under vinifikasjonen. Han elsker kalkstein og begge eiendommer har andeler av dette i jordsmonnet.

Kilde: Vingruppen.

Ch. Patache d’Aux 2015. Frankrike , Bordeaux , Médoc. Pris kr. 229,90 Poeng 87/100 Importør: Classic Wines AS

Druer er Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 3%. Mørkerød farge. Riktig god duft som har modne mørke bær med et hint av urter. Fyldig, mjuk og god på smak. Meget bra balansert syre og sødme. Bra tanning. Lang og god ettersmak. Passer bra til høstens lam. Mye vin for pengene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.