Beste hvitvinen noen sinne.

UnknownDet er mottatt noe kritikk for ikke å ha omtalt vin fra Georg Bruer i forbindelse med at vi følger vingården måned for måned. Helt berettiget synes nå jeg.  Derfor blir feilen rettet opp her.

Den første vinen vi smakte var Berg Schlossberg Auslese Goldkapsel 2010

Georg Breuer

Rheingau, Tyskland

Kroner 499,90, 375 ml. Er i bestillingsutvalget.

2010 årgangen er den beste årgangen for Riesling i moderne tid. Om det har vært en bedre årgang noensinne, vites ikke, men det må ha vært veldig lenge siden i såfall. Georg Breuers auslese er et klassisk eksempel på hvordan man kan få ut maksimalt av et potensiale- Når man åpner flaske, heller noen dråper i glasset fylles rommet av en duft av fersken, honning og sitrusfrukter. Når man får samlet seg av denne fantastiske duftopplevelse og smaker på vinen så opplever man en konsentrasjon av smak og renhet av syre og sødme. Og smaken bevares i munnen lenge, lenge. Dette er den absolutt beste auslesen jeg noen sinne har smakt. Den kan nytes nå eller spares til tippoldebarnas bryllup. Om man fortsatt gifter seg om så mange år.

Og så en Berg Schlossberg 2010

Georg Breuer

Rheingau, Tyskland

Kroner 478,- bestilling

En nydelig duft av riesling og sitrusfrukter. Nydelig frukt og konsentrasjon på smak med en evig lang utgang. Syre er altfor voldsom nå, men den vil bli mer integrert med tiden. Synes ikke vinen skal drikkes nå, men spares til 2016- 2017 og til langt ut på 2030 tallet.

Lørdag og søndag, kommer anmeldelse på  Rauenthal Nonnenberg 2010 og Berg Roseneck samt en spätburgunder jeg er veldig 0502spent på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.