Den vanligste forpakningsformen for vin i Norge, er tre liters Bag in Box. Og det er Bag in Box vi bruker for å fylle i glassene med hverdagsvinene våre.

Godt Drikke har vært så heldig å smake en rekke ulike Bag in Box i 2016. Det eneste som vinene i årskavalkaden har felles, bortsett fra at de er tappet på papp, er at alle sammen fikk en sekser på terningen.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna, Italia, Piemonte

En gammel traver her på Godt Drikke. En jeg aldri vil bli lei. Og det på tross av nye årganger og nye tappinger. Vakker, dyp røde farge. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med til lange diskusjoner mørke netter. Et virkelig godt kjøp.

Cantina Rossa Montepulciano d`Abruzzo Italia, Abruzzo

For de som liker “pinnevinen” er dette en glimrende bag in box. Mørk rød på fargen, duft av mørke bær, urter og hint av blomst. Smaken lever riktig bra opp til duften, men riktig bra balanse syre og sødme. Bra tannin. God munnfølelse. Riktig bra ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt som svin, men aller best sammen med venner og kos. Meget bra kjøp.

Faustino Tempranillo, Spania

Fargen er dypt rød. Småelegant duft av mørke bær og noe fat. Smaken lever fint opp til duften med sine mørke bær og fat. God balanse mellom syre og sødme.  Riktig flott ettersmak. Passer fint til lam eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Matto di Bacco Barbera Italia, Piemonte.

Den er blålilla på fargen. God duft av mørke bær og hint av blomster. God munnfølelse, rund og behagelig. Bra balansert syre og sødme. Elegant ettersmak. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Rauzan Despagne Bordeaux Réserve Rouge 2012 Frankrike, Bordeaux.

Her er den klassiske røde, Bordeaux fargen. Sammen med en nesten klassiske Bordeaux duft av solbær og tørkede urter. Og det er ingen dum duft. Smaken har mørke bær, litt i retning bringebær og bjørnebær. Med en fint balansert syre og sødme som gir en god friskhet. God ettersmak med en god lengde. Dette er en vin som danser fint sammen med både storfekjøtt og lam. Og ikke minst passer den godt til kos. Meget godt kjøp.

Hvite papp

Leitz Riesling Trocken 2015. Tyskland, Rheinhessen.

Testens desidert beste vin. Fin strålgul farge. Duften har grønne epler, akkurat som de man fant på epleslang da man var barn. Det er nesten så man ikke vil smake men bare stå og lukte. Smaken lever fint opp til duften, med epler, litt sitrus og noe jeg ikke helt klarer å definere men som slettes ikke er dårlig. Rimelig lang ettersmak. Dette er vinen for salater og gode venner. Meget godt kjøp.

Geil Riesling Trocken. Tyskland, Rheinhessen.

Fin gulgrønn farge. Lekker duft av epler og sitrus. Smaken er som duften med sitrus og epler. Godt balansert syre og sødme. En riktig bra ettersmak. En vin som passer bra sammen med ost eller kos. Meget bra kjøp.

Von Winning Riesling Pfalz Tyskland.

Dette er ingen kosevin men en glimrende vin til mat. Så er det sagt først som sist. Fargen er gulgrønn. Herlig duft av grønne epler. Smaken har fin fylde, syrerik men med en virkelig god fruktighet. Passer fint sammen med røkte skinker, paier og visse ostetyper. Meget bra kjøp

Allegrini Soave bib 2015. Italia, Veneto, Soave.

Hva er den største forskjellen på 2014 og 2015 årgangen? Fargen er den samme gulgrønne. Duften er litt mer intens, med sitrus, epler og noe blomster. Med andre ord, en ekte sommerduft. Smaken følger duften, med smak av sommer, sitrus og epler. Frisk og fruktig. Bra balanse mellom syre og sødme. Ettersmaken kunne være noe lenger. Men dette er en vin som passer fint sammen med salat og gode venner. Meget bra kjøp.

Tariquet Chardonnay 2014 Frankrike, Sørvest, Côtes de Gascogne

På mange vis, er dette sommerens hvitvin på boks. Lys strågul på fargen. En frisk og deilig duft med sitrus og epler. Helt i bunnen finner man litt urter. Smaken er frisk men samtidig behagelig rund. Her finner man både modne epler og sitrus.  Bra sødme og syre. Riktig fin ettersmak som sitter en god stund. Passer bra til kos på lange og lyse sommerkvelder. Om man er fryktelig sulten, kan man bruke den til reker. Meget bra kjøp.

Rosevin

Biokult Rosé Zweigelt 2014. Østerrike, Burgenland.

Så langt i år, har de fleste bib med rosevin vært en skuffelse. Men dette er en som virkelig er verd å drikke. Fin dyp rosa farge. Lekker duft av jordbær, anelse lime og blomster. God, saftig på smak. Lever glimrende opp til duften med jordbær, litt sitrus og hint av melon. Dette ble veldig mye frukt, men det er en fantastisk balanse mellom fruktsødmen og syren. Lang og god ettersmak. Dette må være årets kosevin når vi snakker om rosévin. Meget godt kjøp!!

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.