Amforavin fra Portugal

Bojador fra Espaço Rural i Portugal, er det personlige prosjektet til Pedro Ribeiro.

Han etablerte Espaço Rural som et uavhengig foretak fra sitt egentlig arbeidde i Heredade do Rocim, hvor han er daglig leder og assisterende vinmaker.

Målet og drømen er å uttrykke sin egen tolkning av vinproduksjon i Vidigueira-regionen Alentejo, på tvers av de mange større og høyvolumprodusentente. Pedro og hans kone Catarina flyttet til Alentejo med et ønske om å lage viner tro mot de historiske tradisjonene i området. De fortalt en gang til en lokalavis:

-I Espaço Rural har vi valgt marker som vi tror uttrykker mer terroiret i vinregionen Vidigueira-Alentejo. Tanken er å ha druer som viser mineraliteten og friskheten i jordsmonnet vårt. For det har vi helt organiske prosedyrer og vinifikasjonen gjøres med minimal inngrep. Det er alltid samgjærede og ville gjæringsviner .Vinene er friske og levende. Tanken er å ha en ekstrem representasjon av vårt terroir som vi elsker. Vi har en veldig liten produksjon av amforaviner, Vinhos de Talha, som er vår hyllest til denne gamle vinifikasjonsmetoden som er det tradisjonell fra vår vinregion.

Bojador Vinho de Talha Amphora 2022. Portugal, Alentejo. Pris kr. 264,80 Poeng: 88/100 Importør: 264,80

30% Tinta Grossa, Moreto 30%, Trincadeira 40%. 100 % spontanfermentert og lagret på amfora. Mørkerød farge. Duft av mørke bær med elegante hint av urter og lær. Smaken er frisk med god fruktighet. Lever opp til duften med sine bær og urter. Veldig bra balansert syre og sødme. God tannin. Lang og frisk ettersmak. En vin som går bra sammen med vilt. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.