Akevitt fra whiskeyfat

Denne akevitten er et resultat av oslodestilleriets samarbeid med whiskeyprodusenten Teeling i Irland. Ved å bytte fat, lages det akevitt og whiskey i mindre skala.

Produsentene ble begge etablert i 2015 – som de første i sine respektive hovedsteder på henholdsvis 90 og 125 år. Begge lager sine lands nasjonalbrennevin – bare på en annen måte om muligheten byr seg.


Nr. 135141
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Teeling Whiskey (brennevin)
Norge/Oslo/43 prosent
Kr. 499,90 (bestilling) (0,5 liter)

Potetspriten er tilsatt norske, botaniske vekster, er fatmodnet i halvannet år og tapet på 1.900 nummerte flasker. Lys gul. Mild åpning med karve, søte fataromaer, blomster, sitrus og krydder. Smaken er mild og rundt med element fra duften – også honning. Enorm lengde. Til spekemat og kjøttretter – også ribbe.

Nr. 134926
Murviedro Pasión Tinto (rød)
Spania/Valencia/2019/14,5 prosent
Kr. 139,90 (bestilling)

En prisgunstig DOP-vin med koselig juleetikett. Laget på ni deler Monastrell og Garnacha. Modnet fire måneder på amerikanske fat. Mørk rød. Moden frukt, skogsbær, sødme og et fint eikepreg. Smaken er bløt og søt – 8 g/l sukker. Likevel tørrer den noe. God fylde – blant annet fra alkoholstyrken. God lengde. Vil matche både pinnekjøtt, kalkun og ribbe. Ikke glem sausen! Solid firer!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.