Aass, Norges eldste bryggeri, imponerer.

Aass bryggeri
Aass bryggeri

For mange år siden, het det seg at det var bedre med en dram i timen enn en time i Drammen.

Men, det er noe fjas og si. Iallfall om det handler om øl.  For Drammens bryggeriet Aass imponerer med de to ølene jeg fant på Spar i Tromsø.

Pale Ale singel 0,5 bx[4]Aass Gourmet Pale Ale, er virkelig gourmet. Fargen er flott, kobber farget. Et herlig, nesten beige, skum som holder lenge. Aromaen er nydelig humle, brød og karamell. Også smaken… og det er mye herlig smak.  En flott balanse mellom sødme og bitterhet. Nydelig munnfølelse og en tett på perfekt ettersmak. En øl som jeg kan forestille meg passer glimrende sammen med lyst kjøtt eller lam. Et virkelig løp og kjøp øl.

stoutAass Gourmet Stout er  den andre ølen jeg nøt av. Ølet har en dyp, mørk brun farge, med et off white skum som holder seg flott i glasset.  Duften inneholder malt, kanskje litt karamell og kaffe, noe sjokolade. Sletts ikke en ubehagelig duft å få i nesa.  Smaken er en innertier.  Den lever virkelig opp til duften og den brente malten kommer fint frem uten at den blir for dominerende. Hint av kaffe og sjokolade. Ikke for søt. En lettdrukken stout som passer glimrende til mørk sjokolade. Også et øl som passer glimrende i handlekurven.

3 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.