Der hvor Rheinhessen tidligere var kål og dårlig vin, er det i dag en av de mest spennende vinregionene i Tyskland.

En av grunnene til denne helomvendingen på kvalitet av vin, kan man takke alle de unge og meget dyktige vinprodusentene for.

Den nye generasjonen i Rheinessen var og er lidenskapelig opptatt av å lage vin med topp kvalitet og tydelig adresse i de sydligere delene av Rheinhessen – som de med rette mente fortjente mer oppmerksomhet som kvalitetsregion. I 2002 startet de derfor opp prosjektet «Message in a Bottle», som hadde som formål å fremme «Det nye Rheinhessen». De har derfor hatt fokus på å finne jordsmonn og mikroklimaer som er optimale for riesling-druen, for dermed å kunne lage mest mulig komplekse og mineralske viner. Og det er ingen tvil om at de har lyktes – Rheinhessen har i dag en helt annen anerkjennelse enn for bare 15 år siden, og regnes som sagt som en av de mest interessante vinregionene i Tyskland

Nå skulle ikke «Message in a Bottle» bare være en tankesmie. Men prosjektet  innebar også å lage en felles vin som alle skulle bidra til. Selve vinmakingen står tre av medlemmene for – Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stefan Winter, som alle er blant Rheinhessens ypperste vinmakere. Og resultatet ble blant annet:

3 Winner Riesling Trocken 2017. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 125,90 Poeng 85/100

Gulgrønn på farge. En klassisk duft av epler, sitrus og med hint av urter og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fylde. Lever fint opp duften med sin sitrus og epler. En frisk syre. En riktig bra ettersmak. Passer glimrende sammen med lyst kjøtt og fisk samt at den fungerer meget bra som kosevin. I forhold til pris er dette en ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.