Øl is.

0

266876-bigfix-bier-eisØl kan brukes til så mangt. Selvfølgelig kan man drikke det, men jeg er enig med munkene som hevdet at øl var flytende brød og derfor kunne drikkes under fasten.

Foruten om brød, så vil jeg også hevde at øl kan brukes til is. Ja, ikke drikkes til is, men lage en is av øl som smaker utrolig nydelig.

Til fire personer, behøver du

  • 2 eggeguler
  • 200 g sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2,5 dl øl

Ølet bestemmer smaken på isen, så prøv gjerne med favoritt ølet ditt. Selv fortrekker jeg Mack sin bayer. Men, som sagt, bruk det ølet du liker.

Bland eggegulene og sukkeret til en eggedosis. Bland fløten og ølet godt og bland det med eggedosisen. Ha hele blandingen i et vannbad i seks, sju minutter og rør sakte en gang i blant.

foto: privat
foto: privat

Nå kan du ha blandingen i former, glass eller en stor skål. Har du ikke en iskrem maskin, så sett det inn i fryseren og rør godt en gang i mellom så isen ikke krystalliserer seg.

Jeg er usikker på om det er alkohol i isen. Om den forsvinner når den fryses? Noen som vet?

DEL
Forrige artikkelEt svensk klosterøl.
Neste artikkelVinkurs.

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here