Birra Tripple Filo Forte og Kahru Pils

0

filo-forte-pasturana-b000153-1Av og til kan man oppleve to forskjellige øl som to forskjellige verdener. Og da mener jeg ikke som det beste fra de to verdener.

La oss ta det beste først.

Birra Tripple Filo Forte

Første sjokket var skummet. Hvilket skum. Høyt, hvitt og vakkert. Helt til å spise med skje. Og duften var som en varm sommerdag etter regn når enga står i blomst. En lett grumsete, men vakker gylden farge. Smaken er rund og mild, med tøtsj av karamell og det fruktige som balanserer helt utrolig med bitterheten. En sødme så perfekt at den høye alkoholprosenten ikke sjenerer i det heletatt, men gjør ølen smakfull og lett drikkelig. Ølen som passer til kylling eller fisk. Det største aberet med ølet, er at det kommer i 75 cl flasker og koster 132 kr.  Og det kan kanskje være litt mye for en person. Var det noen som sa italienere bare kunne lage vin og bil? En øl til handlekurven.

Kahru Pils

Det neste ølet kommer fra Finland. Kjøpt på en harrytur til Kilpis. Kahru pils er… Vel, det har noe skum 17894som rømmer fort. Fargen er pilsgul, det har noe bitterhet ellers ingen smak. Av og til tror jeg vanlig vann er bedre enn dette her. Men, for all del. Jeg kan jo ta feil, for det er mange som drikker det.  Ikke verdt en harrytur, uansett pris.

DEL
Forrige artikkelEt guddommelig øl.
Neste artikkelPinnevin Riserva er tilbake!

Fra Wikipedia.
Vidar Pedersen (født 1956 i Lillestrøm) er en norsk forfatter og journalist.
Han har skrevet kriminalromaner, science fiction og historiske romaner. Arbeidet som journalist for blant annet NDR, SR, TV2 Danmark og Tidningen Arbetet i Malmö.
Vidar Pedersen flyttet fra Norge i til Danmark 1978, der han studerte ved AUC i Ålborg. Etter endte studier, arbeidet han som reporter ved en rekke konfliktområder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here