Verdens dyreste tequila

Det handles i vin og sprit bransjen. Og da ikke vin eller sprit produkter, men hele firmaer.

Barcardi har kjøpt den amerikanske tequila produsenten Patrón. Da Patrón ble lansert i 1989, det var den tiden tequila var en rå og billig sprit som folk med hår på brystet skylte ned som shots, lanserte de sitt produkt til den sjokkerende prisen av 37 dollar.

Patrón var den første kvalitets-tequilaen, senere kom det en tsunami av kvalitets tequilaer. På tross av konkurransen, holt Patrón sin posisjon som verdens beste luksus tequila med en produksjon på 36 millioner flasker pr år. I dag ligger prisene på polet mellom 500 kroner og opp til en 4000 kr.

Men nå skifter Patrón eier. Bacardi har de siste ti årene eid 25% av aksjene og kjøper opp de siste 75%. Og det er ikke for småpenger, men 5,2 milliarder dollar, sånn cirka 40 milliarder norske kroner. Behøver jeg å nevne at dette er den dyreste sprithandelen noen sinne?

Freixenet cava.

Rykter sier at det tyske vinfirma Henkell & Co ønsker å kjøpe Freixenet, det kjente cava merket. Allerede 2016 skal de ha gitt eierne av Freixnet, familien Ferrér et tilbud og det var snakk om «et samarbeide.» Nå skal det i følge den Catalanske online-avis Economía Digital ha vært et møte mellom Henkell & Co og Ferrér hvor Henkell vil kjøpe 51% av aksjene. En handel som visstnok vil tre i kraft fra mai måned i år.  Det er Haugen-Gruppen AS som importerer Freixnet sine cavaer i Norge.

Kilde Vinbladet, Danmark.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.