Det var en gang fire brødre, Leone, Giovanni Battista, Costantino og Giuseppe som flyttet fra Costigliole d’Asti til Neive, i hjertet av Langhe-området, for å jobbe som husmenn.

Men skjebnen for de fire ble veldig forskjellig. Leone ble drept i en jaktulykke, Giovanni Battista begynte å studere teologi og ble sognepresten i Caramagna. Costantino meldte seg inn i  Arma dei Carabinieri. Til slutt var det bare Giuseppe igjen som beholdt drømmen om å eie en vinkjeller og vingård.

En dag i juni i 1895 hørte han at det var en vinkjeller til salgs i Borgonuovo di Neive, for den svimlende summen av tre tusen Lira. Et beløp han aldri ville ha råd til. Men samme natt hadde han en drøm, og dagen etter spilte han tallene han så i drømmen på Lotto. Og som i alle gode eventyr, smilte skjebnen til Giuseppe, og med gevinstene kjøpte han gården. Etter Giuseppes død, overtok sønnen Leone og det var under hans ledelse at vinfirma vokste og fikk et visst ry. Etter førti år med hardt arbeid, gjennom to verdenskriger, overtok Leones sønner, Valerio og Renzo virksomheten. Og det var deres fortjeneste at vinen ble solgt på flasker

I dag er det barnebarna, Lorenzo og Anna som drifter de 59 hektarene vinmark

Giacosa Frat. Barb d’Alba Busije 2021. Italia, Piemonte, Barbera d’Alba. Pris kr. 171,90 Poeng: 86/100 Importør: Divini AS

Drua er Barbera. Mørkerød farge. Duft av røde bær med små hint av urter. Smaken er frisk og fruktig med en god fylde. Mjuk. Balansert syre og sødme samt en bra tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

F.lli. Giacosa Langhe Nebbiolo Leunin 2020. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 185,90 Poeng 89/100 Importør: Divini AS

Drua er Nebbiolo. Middels dyp rød farge. Duft av røde bær, plommesyltetøy og hint av fat. Rund og god på smak med en frisk frukt. Lever opp til duften med sine bær og hint av fat. Godt balansert. Bra tannin. Lang og god ettersmak. Passer glimrende til rødt kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.