Ukens rimelige viner kommer alle på Bag in Box. Noen er klart å foretrekke fremfor andre.

Les Rives d’Alcion 2016. Frankrike, Rhône Sør, Vaucluse. Pris kr. 389,90

Testens beste. Druene er Merlot 10%, Carignan 20%, Grenache 70%. Blårød farge. Duft av mørke bær og urter samt det lille udefinerbare. Smaken har bra fylde, frisk, fruktig med bra munnfølelse. Samme mørke bær som i duften. Bra balanse og bra tannin. Bra ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Mye vin for pengene.

Fenocchio Langhe Rosso. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 449,90

Laget på Nebbiolo 20%, Barbera 80%. Mørkerød farge. Duft av kirsebær, urter og små hint av fat. Frisk og fruktig med en bra fylde på smak. Bra balansert syre og sødme. Mild tannin. Fin ettersmak. Passer bra sammen med gode venner og kos. Meget bra kjøp.

Marchesi di Barolo Piemonte Barbera 2016. Italia, Piemonte. Pris kr. 469,90

Drua er Barbera. En ung rød farge. Duft av røde bær hint av tre. Fruktig og frisk på smak med en riktig bra fylde. Lever bra opp til duften med sine røde bær. Godt balansert syre og sødme. Bra tannin. God ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og grilla kottletter. Meget bra kjøp.

Terre del Barolo Langhe Rosso 2016. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 529,90

Laget på Nebbiolo. Lys rød farge. Duft av kirsebær med hint av roser og jord. Smaken er rund og fruktig. Balansert  syre og sødme. Bra tannin. Ok ettersmak. Passer best til lette pastaretter.

Hvitvin

Roman Graeff Riesling Classic 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 399,90

Drua er som navnet sier, riesling. En gulgrønn farge. Duft av sitrus, epler og med hint av blomster. Frisk og fruktig på smak. Lett sødme. Lever opp til duften med sin sitrus og grønne epler. Bra ettersmak med en fin fruktsødme. Kosevin. Bra kjøp.

Allram Grüner Veltliner 2016. Østerrike, Niederösterreich, Kamptal. Pris kr. 409,90

Drua er Grüner Veltliner. Lysegul med et grønt skjær. Duft av pærer med hint av drops. Frisk og fyldig på smak. Bra munnfølelse. Bra balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Passer best til kos. Bra kjøp.

Les Grès Chardonnay Viognier. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc. Pris kr. 399,90

Druene er Chardonnay 50%, Viognier 50%. Lys gulgrønn farge. Duft av sitrus og epler med hint av tre. Smaken har bra fylde, mangler litt syre. Lever opp til duft med epler. Tørr ettersmak. Passer best som drikkevin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.