Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen. Det beste ølet om sommeren er hveteøl. Og har man lyst til å prøve originalen, så er det Weihenstephaner Hefe Weissbier som gjelder.

1156Bayerische Staaatsbrauerei Weihenstephan i Freising er verdens eldste bryggeri med sine snart 1000 år på baken. Opprinnelig var det drevet av benediktinermunker, før det  ble kongelig statlig brygghus. I dag er det et statlig foretak, eid av delstaten Bayern. Weihenstephan har i lange tider vært et Mekka hvor andre bryggere har kommet for å lære. I dag skjer det ved at Wissenschaftszentrum Weihenstephan der Technischen Universität München, er lokalisert her med sin bryggerutdannelse. En bryggeriutdannelse som blir betraktet som verdens beste. Ikke er de bare verdens eldste bryggeri, verdens beste bryggeriutdannelse. Men de er også alt hveteøls moder. Med sin enestående hveteøls-gjærstamme, som også konkurrentene bruker, brygger de noe av verdens beste hveteøl- så liker du originalen, er det denne du skal prøve:

Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Vakker gyllen og noe uklar farge. Et flott hvitt skum. En elegant duft, med litt krydder, sommervarm hvete og et fint hint av humle. Og dette fine hintet av humlebiiterheten går igjen i smaken sammen med sitrus, litt krydder og en god ettersmak. Selv om jeg har smakt en rekke forskjellige hveteøl, er dette fortsatt min absolutte favoritt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.