Trodde du sherry bare var for gamle damer? Tio Pepe Fino en Rama 2016 sier noe annet.

Trodde du Sherry bare var for gamle tanter? Da tror du feil. Salget av den tørre sherryen fino øker som aldri før.

Først og fremst for at den passer glimrende til tapas og i London, New York og en rekke andre byer i rundt omkring popper den ene sherrybaren etter den andre. I Danmark så finnes det til og med steder som serverer Sherry til pølsene.

Opprinnelig har sherry sin opprinnelse blant maurerne, den muslimske befolkningen, som regjerte i Spania. Som kjent så er sherry en sterkvin, så da engelskmennene fikk nesen i den på 1700 tallet, så var det en vin som var lett og frakte pga det høye alkoholnivået. Og sherry var noe som britene virkelig likt. Til og med Shakespeare beskriver sherry med sin figur Falstaff, som var stor tilhenger av sherry  eller sack. Ettersom sherry var en av de største eksportvarene til Storbritannia, ble flere britiske sherryfirmaer grunnlagt. Mange bodegaer i Jerez de la Frontera ble grunnlagt eller videreutviklet av britiske familier.

Tio Pepe Fino en Rama 2016. Spania, Jerez. Pris kr. 209,90 Poeng 90/100

Druen er 100% Palomino. Vinen er ufiltrert og uklarert. Tappet på våren når flor er på det tykkeste. En Rama betyr rå. Fargen lyse gul, gul. En litt spesiell duft med som jeg ikke helt klarer å definere. Litt blomst, litt mandel, som det skal være også alt det udefinerbare. Heldigvis er smaken tydeligere med en god fylde, kjempebra balansert syre og sødme. En lekker ettersmak. En fino man bare kan bli glad i. Hva den passer til? Tapas selvfølgelig. Og la nå tante smake, for dette er en ekte løp og kjøp vin.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.