Tysk mikrobrygg er ikke det mest vanlige her i Norge. Og det på tross av at Tyskland er verdensberømt for sitt øl.

Men for en liten stund siden kom tre mikrobrygg på Vinmonopolet fra det lille berliner bryggeriet Brlo. Om du ikke klarer å utale navnet, så fortvil ikke. Det gjør ikke tyskerne heller. Navnet skal visstnok være den gammelslaviske varianten for akkurat Berlin.

Brlo Helles

En nesten klassisk Helles. Fargen er lys disete, bra skum. Duft av humle og en smule sitrus. Smaken er lett, elegant med en mild og rund bitterhet.  Tror denne vil gå fint sammen med fisk og salat. Meget godt kjøp.

BRLO-sixer-motiv2

Brlo Pale Ale

Egentlig har jeg begynt å bli litt trøtt på både pale ale og ipa. Først og fremst for at de fleste som dukker opp, er overhumlet og noen er så bittere at man undres på hva slags sjeleliv bryggerne har. Eller om det er dårlige kunnskaper og et forsøk på å gjemme feilene i ølet-  Derfor var gleden desto større da jeg smakte Brlo Plae Ale. Endelig en pale ale som var kraftig, rund elegant og… La oss ta det i riktig rekkefølge. Fin disete ravfarge. Et lavt, kremete hvitt skum. Nydelig duft av malt, karamell en anelse sitrus. Smaken har en god fylde, fin bitterhet med malt og en anelse sødme. En riktig god ettersmak. Endelig noe som smaker øl og pale ale. Meget godt kjøp.

Brlo Porter er et brygg jeg vil komme tilbake til da jeg ennå ikke har hatt gleden av å smake det.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.