Til julemat og nyttårsfeiring

Historien til Champagne Maillart skriver seg tilbake til 1753 da Nicolas Maillarts forfedre begynte å dyrke druer i nabolandsbyen Chamery.

Deres ekspertise og kunnskap om både vinplanter og vin har blitt nedarvet fra far til sønn i nesten 300 år. Niende generasjon Nicolas tok over i 2003 da han var 26 år gammel. Han gikk da i gang med byggingen av en ny kjeller som har bidratt til at han har kunnet gjøre en rekke forbedringer i vinifikasjonen. Druematerialet fra hver parsell vinifiseres enkeltvis – noe som sørger for at huset har en unik samling av komponenter fra ulike terroirer til disposisjon når basevinene skal blendes. Familien verken kjøper eller selger druer og mener det er essensielt å ha full kontroll over hele prosessen for å kunne lage best mulig vin.

Nr. 10299801

Nicolas Maillart Platine Premier Cru Brut (musserende)

Frankrike/Champagne/u.å./12,5 prosent

Kr. 499,90 (test/basis)

Importør: Moisvin AS

Denne har 2018-årgangen som base, er fatmodnet og har fått fire år på bunnfallet. Gulrosa farge. Moden frukt, eple, fersken, blomster og mineraler i åpningen. Fyldig smak med god friskhet og fine syrer. Også mer frukt og kjeks. God lengde. Til skalldyr og fisk eller alene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.