Thierry Germain er en vinmaker som har gått utover handverket og som skaper kunst av vinen sin.

En mann som skaper opplevelser og nytelser. Som ung, meget dyktig vinmaker med bakgrunn fra Bordeaux, dro han til Loire og startet sin egen vinproduksjon. Siden bestemte han seg for å glemme alt han hadde lært, og begynne på nytt med et åpent sinn og biodynamisk metoder. I dag er det arbeidet i markene som er grunnlaget for kvaliteten på vinene hans. Han høster tidligere enn før for å få bedre friskhet og fruktighet og vinene hans har langt mindre eik enn før. Domaine des Roches Neuves produserer Saumur og Saumur Champigny med potensiale for lang lagring, og en kvalitet som kan måle seg med det beste fra Frankrike. Og alle vinen er biodynamiske.

Dom. des Roches Neuves Saumur Champigny 2016. Frankrike, Loire, Saumur-Champigny. Pris kr. 199,90 Poeng 89/100.

Vinen er produsert på 100% Cabernet Franc. Dyp rød. Lekker duft av urter, gress og jordbær. Med andre ord, en klassisk Cabernet Franc duft. Fin fruktig smak. God munnfølelse. Riktig god balanse mellom syre og sødme. Frisk ettersmak. En vin som passer bra sammen med lyst kjøtt og gode diskusjoner. En organisk vin som er en ekte løp og kjøp vin.

Roches Neuves Terres Chaudes 2013. Frankrike, Loire, Saumur-Champigny. Pris kr. 279,- Poeng 88/100

Drua er Cabernet Franc. Ung rød farge. God duft av jordbær, noe urter. Smaken er frisk med bra fylde, godt balansert syre og sødme. Mild tannin. God ettersmak. En vin som fungerer glimrende sammen med lam. Meget bra kjøp.

Dom. des Roches Neuves Terres Chaudes 2014 Frankrike, Loire, Saumur-Champigny. Pris kr. 299,- Poeng 88/100

Rubinrød på fargen. Dufter av både bringebær og solbær. Fine hint av krydder og bitte litt paprika. Smaken har fin fylde, veldig bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Litt plommer og urter i smaken. Bra ettersmak. Passer glimrende sammen med lam og gode venner. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.