I min tidlige ungdom, jobbet jeg en periode i et fiskerøkeri i Skagen, Danmark. Noe av det beste jeg visste, var når silda kom varm ut fra ovnene, rense en, sitte i sola utenfor og spise røkt sild og drikke en enkelt ”handbayer.”

GudhjemJeg har ikke mistet smaken for røkt sild, sildfiler eller bayer. Men jeg tror aldri at det blir så godt som den gangen jeg jobbet, spiste sildfiler og drakk ”handbayer” i solskinnet. Men, her er et godt alternativ som jeg elsker.

Sol over Gudhjem

  • 4 godt rensete røktet sild
  • 2 dl finhakkede syltede rødbeter
  • 3 ss. kapers
  • 2 finhakkede løk
  • 2 dl finhakkede syltede agurker
  • reddikskiver
  • 4 rå eggeplommer
  • Dansk rugbrød.

Legg en sild på tallerken, legg enn eggeplomme ved siden av, fortsatt i et halvt eggeskall. Pynt med dill. Resten av tilbehøret serverer du i små skåler så dine kjære gjester kan forsyne seg selv med det de liker.

Godt Drikkes drikkeforslag:Mack Brown Ale[5]

Drikk gjerne en brown ale. Jeg er litt svak for Mack sin, men det finnes noe riktig gode på markedet. Om du skal spise en lørdag, så er det mange som liker en iskald Aalborg Taffel til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.