Sladder fra stambordet er Godt Drikkes Se & Hør spalte. Eller Øl og Rør. En spalte som kommer med meget ujevne mellomrom.

Den første historien handler vel egentlig ikke så mye øl. I alle fall ikke om øl med alkohol. Da en gjeng med MC folk, det vil si fra Hells Angels, møttes på et vertshus utenfor Mûnchen for en stund siden, hadde det brutt ut slagsmål mellom personalet og noen fra MC klubben. Grunnen var så prosaisk som at vertshuset ikke hadde det alkoholfrie ølet Franziskaner Alkoholfrei. Underligste saker man kan sloss om.

Mens vi er i Tyskland, så forteller avisen Die Welt at tyskerne heller i seg 500 flasker øl i året. Godt Drikke kan konstatere at det blir veldig mye pant.

budweiser980I USA er det heller ikke så enkelt med øl. Bud Ligth, selv om noen ikke tror det så er det altså et øl, måtte be om unnskyldning for en av reklamekampanjene sine sist måned. En kampanje kalt «Up for Whatever», med sloganet rettet mot kvinner: «The perfect beer for removing ‘no’ from your vocabulary for the night.» Selskapet beklaget at de understøttet en voldtekts kultur. Og Godt Drikke er helt ening i at en unnskyldning var på sin plass. Godt Drikke synes også at det er på sin plass å be om unnskyldning for å kalle Bud Ligth for øl.

Da må man vel si at engelske bryggerier har lykkes bedre med sine kampanjer rettet mot kvinner. Ifølge The Mail, så er 31,8 prosent av Engelands ukentlige øldrikkere , kvinner. I følge avisen kom endringen noen måneder etter at en feministgruppe krevde at bryggeriene skulle legge om reklamen sin og at kvinner var mer enn “the girl on the beach” Et resultat vi aldri vil se i Norge da ølreklame er fy fy.

fembeerOgså i Brasil har man funnet ut at kvinner og øl, er mer enn “the girl on the beach” . Derfor lanserte et bryggeri ”Cerveja Feminista,” et Red Ale, En representant fra bryggeriet forklarte femti prosent av jordens befolkning er kvinner og det er på tide å komme videre. Jeg er glad brasilianske bryggerier har funnet ut at kvinner ikke bare befinner seg mer eller mindre påkledd på stranden og at de er mange.

Det går rykter på nettet om at man kan få ”manne pupper” av IPA. Grunnen til ryktet er at i IPA finnes det store mengder humle og i humle finnes det fytoøstrogene. Men, som så mye annet som serveres som fakta på nettet, er dette også bare tull. Den eneste forskningsrapporten som finnes om dette temaet, stammer fra School of Biomedical Sciences, King’s College London fra 1999. Og denne rapporten fastslår at man skal drikke et par hundre flasker IPA om dagen før man får i seg nok fytoøstrogen til å få mannepupper. Antageligvis er man da sten død av alkoholforgiftning før man når så langt som mannepupper.

Så helt tilslutt. Sagene Bryggerier har blitt kjørt over både frem og tilbake den siste tiden. Senest av Sammy Myklebust som setter et spørsmålstegn ved troverdigheten til bryggeriet på nettsiden Ølportalen. En glimrende kritikk etter mitt skjønn. Så kanskje herrene i Sagene skulle lære seg noe av danskene. ” Uvished fører til sladder”.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.