Hva faen er meniga, tenkte jeg. Det er sånn man tenker når man er fra Lillestrøm og man ikke riktig forstår hva som skjer.

Denne gangen handlet det om pesto og den smakte overhode ikke som jeg forventet den skulle, og ikke minst, den lukta ikke som den skulle. Og det på tross av at jeg hadde kjøpt den i butikk og alt mulig.

Pesto skal lukte sommer, Sicilia, pinjetre, basilikum, sol og lykke. Denne lukta bare basilikum. Jo, altså, det er ok lukt det. Men det er ikke ekte ”pestolukt.” Så for å leve opp til ordspråket skomaker bli ved din morter, bestemte jeg meg for å lage en sjæl… selv.

Det du behøver, er

  • 1 stor bunt frisk basilikum
  • 1 stor neve pinjekjerner
  • 3-4 hvitløksfedd
  • Olivenolje. Prøv en av de gode som kanskje koster litt mer, men er beregnet på salat. Men, det går helt greit med annen olivenolje også.
  • 1 god klump fersk parmesan som rives
  • Salt og pepper

Ok, så nå skal vi i gang med handarbeidet. Om du ikke har en stavmikser da.

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en morter og press på til man ser fanden på veggen eller hvor man nå ser ham. Er du mer avansert eller lat, bruk stavmikser.

Tilsett olje i en tynn stråle under arbeidet med alle ingrediensene.  Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Og nå skal det etter alle solemerker dufte sommer, Sicilia, pinjetre, basilikum, sol og lykke samt smake fantastisk til hva

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.