Amadieu-familien har i flere generasjoner vært knyttet til Gigondas og spilte en avgjørende rolle for å få varemerket kjent ute i verden.

Pierre Amadieu var tidlig ute med å tenke miljø. Han brukte 1.200 sauer til å beite på vingården i lavsesonger, noe som ga naturlig gjødsel, grobunn og beskyttelse for vinrankene. Oliventrær og sypresser ble plantet for å ta vare på landskapet rundt vingården. Da sønnen Jean-Pierre Amadieu kom inn i selskapet, bygget han opp et sterkt salgsnettverk som fikk stor betydning for eksportmarkedet og distribusjon av vinene. Hans sønn tok over driften i 1989 og arbeider i dag sammen med sin onkel og tante.

Nr. 8973
Domaine Grand Romane Gigondas (rød)
Frankrike/Rhône/2019/15 prosent
Kr. 290,00 (bestilling)

Brukt åtte deler Grenache og Mourvédre. Fatmodnet i halvannet år. Dyp rød. Stort bærpreg som minner om kompott. Her spiller alkoholstyrken også inn. I tillegg plomme, sedertre, krydder, vanilje fra fat og svart lakris. Smaken har fin sødme og fylde, men også friskhet. Faste tanniner som også gjør seg gjeldende i ettersmaken. God lengde. En viltvin som tåler lang lagring. Solid femmer!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.