Jeg slutter aldri å forundre meg over alle disse sterke kvinnene i vinbransjen. En av disse kvinnene, er sicilianske Arianna Occhipinti.

Hennes far og onkel, var begge innen vinbransjen. Så det var naturlig for henne å få en utdannelse som ønolog. Og vinskolen i Milano visste nok ikke hvilket uvær de hadde invitert innenfor sine dører. Allerede som førsteårs student, skapte hun storm med sin artikkel hvor hun gikk til angrep på praksisen med å tilsette kultivert gjær i vinmakingen. Professorene var opprørte.

– Det vi lærte på skolen i Milano var hvordan vi skulle lage manipulerte og industrielle viner, noe som gjorde meg enda sikrere på hvilken retning jeg skulle ta når jeg var ferdig, sa hun i et intervju en gang.

Nemlig å lage naturlig og levende vin. Vin som er blitt til som resultat av eksperimentering med gamle teknikker, naturlig gjær og lite svovel.

Og veien hun valgte, har hun holdt fast ved siden den gangen. Ikke uten problemer, for det er ikke enkelt for en ung kvinne å slå seg opp i en så mannsdominert verden som den sicilianske vinverdenen. På tross av at mye av jorden lå brakk, hadde hun problemer med å kjøpe egen jord. Men, man stopper ikke et naturfenomen som Arianna Occhipinti. Den aller første produksjonen hennes var 2000 flasker. I dag er den på godt over 50.000.

cover-piatto-250x328“Natural Woman”

I 2013 lanserte hun sin selvbiografi “Natural Woman”. En bok som vakte stor oppmerksomhet. En bok som jeg kanskje mer oppfatter som en filosofi om vin og hvorfor enn som en selvbiografi. En filosofi som ble ganske godt sammenfattet i hva hun sa til magasinet Swide.

– Det å lage vin er som scenekunst. Du venter, du ser, du tenker, du forbereder deg og lager strategier. Også høster du en gang i året. Det er utrolig hvordan du kommer til et punkt hvor du føler deg et med druene. Det er nesten som du er en del av vingården, under solen eller regnet. Alt bare for å nå det øyeblikket når du trenger all din energi til å endre druene til vin. Jeg føler meg stolt over hva jeg har gjort til nå, men med en bevissthet om at det beste ikke har blitt skapt ennå.

Vin-Notater.

Occhipinti SP 68 Bianco 2013

En vakker strågul farge. En fruktig, herlig duft av sommer. Smak av frukt, epler, en fantastiske sødme/syre. Lang og god ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt og pasta. Kan bli sommerens virkelig store opplevelse.

frappato-occhipintiOcchipinti Il Frappato 2011.

En klar, lys rubinrød farge. En god duft av jordbær og en anelse fersken. Smaken lever opp til duften med sine røde bær, sin fruktighet og godt balansert syre. Lang ettersmak som er virkelig nydelig. Bestill den i dag. Et virkelig godt kjøp.

Occhipinti Grotte Alte 2008

Fargen er klar rubinrød. Nydelig duft av kirsebær og urter. Smaken er kompleks med en herlig fruktighet, en fantastisk balansert syre. Lang og god ettersmak. En intens vin som jeg virkelig vil nyte denne sommeren. Ekte løp og kjøp vin. Kan drikkes sammen med gode venner og lange sommernetter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.