Proyecto Garnachas de España Salvaje del Moncayo 2017. Et langt navn på en bra vin fra Spania.

Godt drikke har skrevet om vinene fra Vintae flere ganger tidligere.

Det var Ricardo og José Miguel Arambarri som skapte Vintae i 1999 i landsbyen Badaran i Rioja. Deres  besteforeldre produserte druer og faren var snekker som produserte litt vin hjemme. Så i det store og hele, hadde ikke Ricardo Arambarri og hans bror den store erfaringen da de startet i 1999. Men de hadde en helt klar filosofi, nemlig søke seg tilbake til det opprinnelige. Og gå tilbake til det opprinnelige var så bokstavelig at de til og med plantet muscat drua som hadde forsvunnet fra distriktet da vinlusa kom. Hvorfor de ville tilbake til det opprinnelige? I følge brødrene så var det for at dagens vinbønder var så forbanna kjedelige. «Og derfor ville vi ikke bare være ennå en vingård fra Rioja, men noe nytt.» Noe som de så definitivt er.

En annen fiks idé brødrene hadde, var å finne små vingårder i flere av Spanias vindistrikter. I dag så drifter Vitae over 15 vingårder på 15 ulike steder. Og alle produseres nådeløst ærlige. For motto er som sagt, «Du må være veldig gal for å fortsette å prøve. Men hvis vi slutte å drømme, ville vi ikke være Vintae.»

Proyecto Garnachas de España Salvaje del Moncayo 2017 Spania, Aragon, Ribera del Queiles. Pris kr. 154,80 Poeng 87/100.

Drua er Garnacha, høstet fra vinstokker som er eldre enn 55 år. Dyp rød farge. Meget bra duft av mørke bær, moden frukt og bitte litt lakris. Frisk med en riktig bra fylde på smak. Lever riktig bra opp til duften med sine mørke bær. Veldig bra balansert syre. Lang og god ettersmak. En vin som ville passe til det meste du legger på grillen. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.