Det er mye bra øl som kommer den 4. mars på Vinmonopolet. Og det både av norsk og utenlandsk øl.

Brekeriet Beer fra Malmø, brygger et par av de ølene jeg gleder meg veldig til å smake. Deres Brekeriet Funk Starter og Brekeriet Saison er to som vil passe meg bra. Det samme kan jeg vel si om et annet svensk bryggeri sin  porter, Mohawk Black Rocket Porter. Skal prøves ved første og beste anledning.

Black IPAPalmer Group er kanskje den importøren i Norge som er best på svensk øl. Egentlig ikke så rart, de har den utrolig dyktige øl- sommelieren Carolina Bodin. Og når de da presenterer det svenske Beerbliotek Hip Hops IPA, Beerbliotek Black IPA, Beerbliotek Raspberry Wheat Pale Ale og Beerbliotek Bobek Citra Pale Ale er det ikke tvil i min sjel. Her skal det smakes.

Også hipsterølet Evil Twin Hipster Ale fra USA er et av de som skal i min handlekurv. Ikke for at jeg er hipster, men for at Evil Twin Brewing er et spennende bryggeri med to dansker i spissen. Det samme kan man jo si om Amager Brygghus. At det er et spennende bryggeri altså,  og jeg gleder meg til Amager The Sinner Series Envy.

Av belgisk øl, så er det ikke tvil i min syndige sjel, Chimay Trappist Gold skal og må smakes. Og når vi først snakker belgisk øl, så gleder jeg meg veldig over at Brewery St. Bernard med sine St. Bernardus Prior 8 og St. Bernardus Tripel er med i bestillingsutvalget denne gangen.

Norsk.

dragonwortSer vi på norsk øl, så er det Austmann Bryggeri som jeg først faller for. Austmann Fader Halvard er endelig tilbake på polet.

Også Nøgne Ø sin Nøgne Ø Dragonwort Stout er et av ølene som jeg gleder meg til å smake. Den har ikke vært på flaske før, så det er bare et jeg har lest om. Et annet øl jeg dessverre kun har lest om fra Nøgne Ø, er en Stout. Nøgne Ø Cellarman`s Reserve. Skal så absolutt smakes. Når vi nå først snakker om norske bryggerier, så ble jeg veldig nysgjerrig på det nye nomadebryggeriet Cervisiam Bryggeri. For å være ærlig, jeg hadde ikke hørt om dem før jeg så Cervisiam Toxic Alevenger American Pale Ale og Cervisiam Tatt på Fersken Belgisk Wit. To så sprø navn at de bare må prøves. Også Sundbytunet fra Jessheim kommer med to øl i bestillingsutvalget. Jeg har stor beundring for dette lille bryggeriet, så Sundbytunet Emigrant IPA og Sundytunet Blond er verd å merke seg. Et av mine favoritt bryggerier er AJA fra Drammen. Et av de bryggeriene jeg håper vil dukke opp på Tromsø Øl- og Vinfestival. Og da med Aja Noaide Dark Saison og Aja Noorman Saison. Vi behøver et sjamanøl her oppe.

Hele listen finner du her. I morgen, vin.

 

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.