Norsk produsent fikk prestisjetung medalje i internasjonal Whisky – konkurranse i London.

Pressemelding

Aurora Spirit Distillery, Verdens nordligste destilleri, feirer nok en triumf ved å vinne gull på årets World Whisky Awards i London. Dette markerer andre gangen destilleriet fra Nord-Norge tar hjem en slik prestisjetung pris. Den seirende whiskyen, Bivrost Alfheim, utmerker seg i en global bransje der Norge er ung og nivået er skyhøyt.
Dette gjør triumfen enda mer spesiell og beviser at kvaliteten på whisky fra Norge holder internasjonalt nivå. Bivrost Alfheim, den åttende i en serie på ni, har nådd toppen av anerkjennelse og er dermed med på å bekrefte Norges voksende posisjon på den globale whiskyarenaen.

Tor Petter W. Christensen

“Jeg er stolt på vegne av både teamet, Nord-Norge, og den norske whiskybransjen ” sier daglig leder Tor Petter W. Christensen. «Dette er en av verdens største whisky konkurranser, og se et ungt destilleri fra nord gjøre det bra, er utrolig gøy. Vi har et fantastisk team som virkelig legger sjelen sin i å lage den beste whiskyen vi kan, og å få en slik anerkjennelse fra World Whisky Awards, er utrolig motiverende, og bekreftende på at vi er på rett vei.”.

Aurora Spirit Distillery eksporterer mer enn 60 % av sine produkter. I tillegg har firmaet satset på å lage destilleriet til et reiselivsprodukt, med daglige visningsturer og en rekke aktiviteter knyttet til anlegget, etter skotsk modell.

Selskapet lanserte sin første Whisky i mai 2020. Der gikk flaske nr. 1 på auksjon for cirka 80 000,- kroner. Det er det dyreste, norskproduserte alkoholproduktet noensinne produsert, med en literpris på   160 000,- kroner.
Bivrost Whisky slippes i begrenset utgave 2 ganger i året.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.