Pressemelding.

Vinimportøren Autentico, ved Geir Gjerdrum, har satset for fullt på den andre siden av kloden med vineiendommen Gabrielskloof. To viner fra Gabrielskloof lanseres i basis på polet nå.

Autenticos partner Peter-Allan Finlayson er kanskje ikke så kjent her hjemme, men i vinkretser lovprises den langstrakte sørafrikaneren. Han står bak de ettertraktede vinene fra Crystallum og er nå aktuell med satsningen Gabrielskloof sammen med sin norske importør Autentico AS.

Vinhuset Gabrielskloof, driver han sammen med kona Nicolene. Det var Nicolenes pappa Bernhard Heynes som startet vinhuset i 2001. Både vineriet og vinmarkene ligger på luftige høydedrag i Walker Bays Bot River, bare noen kilometer fra havet. De første 10-12 årene var husstilen polert og ekstrahert, men etter at Peter-Allan tok over som kjellermester i 2014, har både kvaliteten og etterspørselen fått et stort løft.

Peter Allan er opptatt av å få frem potensialet i druene basert på hvor de gror. Han har med seg terroirtankegang fra burgund og kombinerer det med drikkevennlighet fra Sør-Afrika.

«Dette er en realisering av en drøm vi har hatt i mange år. Muligheten vi fikk til å kjøpe 50% av Garbielskloof er så unik at vi måtte takke ja.» sier Geir Gjerdrum hos Autentico.

Sammen med Peter Allan og teamet i Sør-Afrika legger Geir Gjerdrum listen høyt. Målet, siden samarbeidet startet for tre år siden, har hele tiden vært å lage fremtidens beste viner fra Sør-Afrika. Holdningen er å jobbe naturlig og hands-off med regenerativt jordbruk i vinmarkene. Metoden blir «naturlig» men smaken klassisk.

Med de ettertraktede vinene fra Crystallum, laget av pinot noir og chardonnay, har vinmaker Peter Allan lagt grunnlaget for en frisk og fruktdreven vinstil mange ikke forventer fra Sør-Afrika. På Gabrielskloof viderefører han denne tilnærmingen. Hoveddruene er syrah, sauvignon blanc og chenin blanc, men han bruker også semillon og lager en utmerket cabernet franc. Vinstilen er alltid frisk og fruktig samtidig som vinmakingen gir et raffinert og tilgjengelig særpreg.

Allerede i septemberslippet, onsdag 6. september, lanserer Vinmonopolet to viner fra Gabrielskloof i basisutvalget.

Godt Drikke kommer tilbake med anmeldelser av vinene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.