Rocke-bryggerne fra Mack Mikrobryggeri kommer med flere spennende øl før 17.mai.

Dessverre for resten av landet, så er ølet kun tilgjengelig i Tromsø og omegn. Det positive er at man lever opp til begrepet kortreist.

Saison.6

Den belgiske øltypen saison ble opprinnelig brygget for å holde oppe moralen blant sesongarbeiderne i Wallonia. Og til min store glede, så ligger Mack Mikrobryggeris saison tettere på den opprinnelige belgiske varianten enn den langt senere amerikanske.

Fin disete gyllen farge med et flott, hvitt skum. God bitterhet med god humle, en anelse sitrus. Lang og god ettersmak. For meg er dette et friskt og mektig godt sommerøl som ikke gjør en det minste sløv i sommersola. Ølet er brygget til Pink Floyd – Another Brick In The Wall.

5Get it on. Ipa.

Her er det Turboneger som har fått æren av å skape stemningen i ølet. Her er fargen disete rav. Godt skum. God duft av malt, karamell og en anelse sitrus. Smaken er nydelig humle, god malt og en riktig god balanse mellom sødme og bitterhet. En god bitter ettersmak som blir sittende lenge. Om ikke Turboneger dukker opp i bakgården til Mack og tigger om å smake, ja da har de bommet på det meste.

4Lemmy. Amerikansk lager.

Heavy metal-bandet Motörhead dominerer den klassiske amerikanske lageren. Lys disete farge. Godt skum. Dufter av humle og en anelse sitrus. Smaken bærer preg av humle og en fin balanse melle sødme og bitterhet. En helt grei ettersmak. For å være ærlig, jeg hadde forventet mer av et heavy band som Motörhead selv om konklusjonen er at dette er et helt greit øl.

Keller Ale.

Her har undertegnede ristet flasken for bra. Det vil si, jeg oppbevarte flasken liggende og helt lykkelige opp i glasset. Ja, jeg vet. Skikkelig amatørmessig, Men resultatet ble at jeg ikke kan bedømme dette ølet. Sånn kan det gå når man liker ufiltrert øl.

Ølet kan kjøpes på Kjeller 5.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.